Sora: Έχουμε νεότερα σχετικά με το πότε θα γίνει διαθέσιμη η AI που τρόμαξε τους πάντες

Νέα ανακοίνωση από την OpenAI
14 Μαρτίου 2024 14:01
Sora: Έχουμε νεότερα σχετικά με το πότε θα γίνει διαθέσιμη η AI που τρόμαξε τους πάντες

Πριν μερικές ημέρες η OpenAI αποκάλυψε την τεχνητή νοημοσύνη Sora, που κατάφερε αμέσως να σοκάρει και να τρομάξει τους πάντες με τις ικανότητές της, όπως σας ενημερώσαμε.

Πρόκειται για ένα text-to-video μοντέλο, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει απίστευτα ρεαλιστικά πλάνα, μόλις με μια μικρή περιγραφή κειμένου από τον χρήστη. Η OpenAI είχε παρουσιάσει μερικά βίντεο των 60 δευτερολέπτων που δίχως υπερβολή έριξαν σαγόνια, αφού ήταν δύσκολο να καταλάβει κανείς πως δεν ήταν πραγματικά, αλλά AI δημιουργήματα.

Ωστόσο, η εταιρία δεν είχε κάνει γνωστό πότε σκοπεύει να κάνει ευρέως διαθέσιμη τη Sora AI, τονίζοντας πως εργάζεται με ειδικούς σε τομείς της παραπληροφόρησης και της ρητορικής μίσους, για να δοκιμάσει το εργαλείο πριν το κάνει διαθέσιμο στο κοινό. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό ήρθε να αποκαλύψει τώρα το υψηλόβαθμο στέλεχος της OpenAI, Mira Murati, η οποία επιβεβαίωσε πως η Sora θα έρθει «σίγουρα αυτό το χρόνο», και πιθανότητα μέσα σε λίγους μήνες.

Συγκεκριμένα, η Mira παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο The Wall Street Journal, όπου μίλησε και για τα δεδομένα εκπαίδευσης, ενώ επιβεβαίωσε ότι η AI θα διαθέτει και ένα εργαλείο επεξεργασίας που θα επιτρέπει στους χρήστες να διορθώσουν λάθη και να κάνουν μικρές αλλαγές στα βίντεο που παράγει.

Για περισσότερα μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συνέντευξη μέσα από τον player που ακολουθεί:

Περισσότερα για τη Sora ΑΙ:

Η ονομασία Sora προέρχεται από τα Ιαπωνικά και σημαίνει ουρανός. Πρόκειται για ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύχθηκε από την OpenAI και ειδικεύεται στη δημιουργία ρεαλιστικού και ευφάνταστου περιεχομένου βίντεο μέσα από γραπτές εντολές. Μπορεί να δημιουργήσει βίντεο που διαρκούν έως και ένα λεπτό, διατηρώντας υψηλή οπτική ποιότητα και τηρώντας πιστά τις παρεχόμενες οδηγίες, αλλά και να ζωντανεύει τον φυσικό κόσμο με εντυπωσιακό ρεαλισμό. Αυτό το άλμα προς ολοκληρωμένες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης θολώνει τα όρια μεταξύ του εικονικού και του πραγματικού, φέρνοντας επανάσταση στον τομέα του περιεχομένου.