Παράκρουση παθαίνουν όσοι βλέπουν τα νέα βίντεο της Sora AI

Προκαλεί δέος ο ρεαλισμός που επιτυγχάνει!
23 Φεβρουαρίου 2024 23:22
Παράκρουση παθαίνουν όσοι βλέπουν τα νέα βίντεο της Sora AI

Η αποκάλυψη του μοντέλου SORA της OpenAI άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς είδαμε ένα άκρως εκπληκτικό δείγμα δημιουργίας υπέρ ρεαλιστικών βίντεο, τα οποία ξεγελάνε ακόμη και τα πιο έμπειρα μάτια. Και όλα αυτά με μερικές μόνο εντολές, οι οποίες ήταν ικανές να δημιουργήσουν από ανθρώπους να περπατάνε το βράδυ στο Τόκιο, μέχρι drone shot βίντεο ενός τζιπ.

Η ομάδα της Sora κυκλοφόρησε ένα σωρό ακόμη νέα βίντεο από τη μέρα που αποκαλύφθηκε το ΑΙ μοντέλο δημιουργίας βίντεο και τα κυκλοφόρησε μόνο αυτή, καθώς δεν έχει διατεθεί ακόμη στο ευρύ κοινό παρά μόνο σε μικρό αριθμό ακαδημαϊκών και ερευνητών. Ο λόγος; Φυσικά ενέχουν σοβαροί κίνδυνοι για την κοινωνία από την κατάχρηση ενός τόσο ισχυρού μοντέλου στα λάθος χέρια, για αυτό και θα πρέπει να εξεταστεί από αρμόδιους που θα εκτιμήσουν την κατάστασή του

Το ψητό της υπόθεσης όμως είναι τα ολοκαίνουργια βίντεο που κυκλοφόρησαν ακαδημαϊκοί και ερευνητές που έχουν πάρει έγκριση από την OpenΑΙ για να χρησιμοποιούν τη Sora, τα οποία ρίχνουν σαγόνια ξανά με τον ρεαλισμό τους. 

Θα δείτε μικρά σαμογιέντ κουτάβια να γίνονται σεφ, μια αλεπού να κουβαλάει ένα τουκάν κάνοντας βόλτα στην Σαντορίνη, έναν δύτη με την GoPro του να εξερευνεί ένα φουτουριστικό ναυάγιο, έναν άνδρα να κάνει ελεύθερη πτώση μαζί με τον παπαγάλο του, μια γάτα να "παρτάρει" ξέφρενα σε ένα σκοτεινό κλαμπ, έναν άκρως ρεαλιστικό λευκό δράκο με μπλε μάτια και άλλα πολλά ευφάνταστα σκηνικά. Ο κοινός παρονομαστής τους είναι πως ο ρεαλισμός τους...τρομάζει! 

Δείτε τα νέα βίντεο της Sora AI

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Metav3rse | Emerging Tech X Culture (@metav3rse)

Τι είναι η Sora;

Η ονομασία Sora προέρχεται από τα Ιαπωνικά και σημαίνει ουρανός. Πρόκειται για ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύχθηκε από την OpenAI και ειδικεύεται στη δημιουργία ρεαλιστικού και ευφάνταστου περιεχομένου βίντεο μέσα από γραπτές εντολές. Μπορεί να δημιουργήσει βίντεο που διαρκούν έως και ένα λεπτό, διατηρώντας υψηλή οπτική ποιότητα και τηρώντας πιστά τις παρεχόμενες οδηγίες, αλλά και να ζωντανεύει τον φυσικό κόσμο με εντυπωσιακό ρεαλισμό. Αυτό το άλμα προς ολοκληρωμένες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης θολώνει τα όρια μεταξύ του εικονικού και του πραγματικού, φέρνοντας επανάσταση στον τομέα του περιεχομένου.