PS5 Slim: Έτσι είναι το εσωτερικό του – Δείτε το σύστημα ψύξης, θερμοκρασίες, θόρυβο, κ.α.

Έχουμε το πρώτο teardown της κονσόλας
05 Νοεμβρίου 2023 19:03
PS5 Slim: Έτσι είναι το εσωτερικό του – Δείτε το σύστημα ψύξης, θερμοκρασίες, θόρυβο, κ.α.

Πριν μερικά εικοσιτετράωρα, το γύρο του διαδικτύου είχαν κάνει οι πρώτες φωτογραφίες του PlayStation 5 Slim -όπως το αποκαλεί δηλαδή η κοινότητα-, από έναν gamer που κατάφερε να βρει πρόωρα την κονσόλα στα ράφια των καταστημάτων. Τώρα, έχουμε πλέον και το πρώτο teardown από τον YouTuber Dave2D, ο οποίος παρουσίασε τις διαφορές όχι μόνο στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό.

Όπως επισήμανε, το πρώτο πράγμα που τον εντυπωσίασε ήταν το βάρος. Το νέο σύστημα είναι σημαντικά πιο ελαφρύ, στα 3.2 κιλά για το μοντέλο με το disk drive, έναντι των 3.9 κιλών για το αντίστοιχο αρχικό PS5. Η δεύτερη αλλαγή που ξεχωρίζει όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση είναι η έντονη διαχωριστική γραμμή στο πλάι και ο χρωματισμός. Πλέον, το PS5 υιοθετεί το ίδιο design που είχε και το αρχικό PS4, με τα πλαϊνά του καλύμματα να είναι κομμένα, χρησιμοποιώντας και glossy, αλλά και ματ υφές. Ο YouTuber φάνηκε κάπως απογοητευμένος από την βάση οριζόντιας στήριξης. Στην ουσία πλέον δεν υπάρχει καθόλου βάση στη συσκευασία, αλλά δύο διάφανα πλαστικά αυτάκια που στερεώνονται στη γραμμή που υπάρχει στα νέα κομμένα πλαϊνά καλύμματα.

Όσον αφορά το αποσπώμενο μέσο ανάγνωσης δίσκων, η διαδικασία εγκατάστασης είναι πανεύκολο, αφού δε χρειάζεται καν κατσαβίδι. Όταν αφαιρεθεί το πλαϊνό κάλυμμα, το disk drive απλά κουμπώνει, χωρίς βίδες, και μπορεί να αφαιρεθεί αντίστοιχα εύκολα.

Περνώντας στο θόρυβο, το νέο PS5 Slim είναι πιο ήσυχο από το αρχικό μοντέλο. Η διαφορά ωστόσο είναι σχετικά μικρή, με τον YouTuber να καταγράφει επίπεδα θορύβου 43dB από το νέο μοντέλο αντί για 44dB στο αρχικό PS5. Οι θερμοκρασίες ήταν πάνω κάτω αντίστοιχες, με το νέο PS5 να έχει στον πίσω αεραγωγό 62 με 64 βαθμούς κελσίου, έναντι των 60 με 63 βαθμών κελσίου του αρχικού μοντέλου. Εσωτερικά το σύστημα ψύξης είναι αρκετά παρόμοιο, με τη Sony να κάνει και πάλι χρήση liquid metal.

Το σύστημα ψύξης του νέου PS5 Slim:

Οι θερμοκρασίες και ο θόρυβος του νέου PS5 Slim:

Τέλος, η κατανάλωση ενέργειας σε παιχνίδια όπως τα Death Stranding, Astro’s Playroom και Spider-Man 2  ήταν πρακτικά ολόιδια, με μικρές μόνο διακυμάνσεις. Αυτό επιβεβαιώνει πως χρησιμοποιείται ο ίδιος επεξεργαστής, χωρίς η Sony να έχει μεταβεί σε διαδικασία κατασκευής λιγότερων νανομέτρων, όπως γίνεται συνήθως στα slim μοντέλα.

Για περισσότερα μπορείτε να παρακολουθήσετε το εν λόγω βίντεο μέσα από τον player που ακολουθεί.