Zuckerberg: Τα Threads θα γίνουν η επόμενη εφαρμογή με δισεκατομμύρια χρήστες

Θα επικεντρωθεί στην παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη
26 Οκτωβρίου 2023 10:40
Zuckerberg: Τα Threads θα γίνουν η επόμενη εφαρμογή με δισεκατομμύρια χρήστες

Η προώθηση των Threads από την Meta φαίνεται πως αποδίδει σιγά-σιγά καρπούς, καθώς ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε πως η εφαρμογή έχει “σχεδόν” 100 εκατομμύρια μηνιαίως ενεργούς χρήστες. Πρόσθεσε μάλιστα πως πιστεύει πως υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες να γίνει η επόμενη εφαρμογή που θα φτάσει τους 1 δισεκατομμύριο χρήστες μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Σκεφτόμουν για πολύ καιρό πως έπρεπε να υπάρχει μία δημόσια εφαρμογή συζητήσεων με δισεκατομμύρια χρήστες η οποία θα ήταν λίγο πιο θετική και νομίζω πως αν συνεχίσουμε έτσι για λίγα ακόμα χρόνια, έχουμε καλές πιθανότητες να πετύχουμε το όραμά μας.

Οι ανακοινώσεις του Zuckerberg έγιναν στο πλαίσιο συνεδρίου μετόχων για το τρίτο τρίμηνο του έτους. Η εφαρμογή Threads αναπτύσσεται σταθερά από τότε που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο. Μέσα στην πρώτη εβδομάδα είχε 100 εκατομμύρια εγγραφές, αλλά είδε σύντομα την αλληλεπίδραση να πέφτει, με παράπονα χρηστών για την περιορισμένη λειτουργικότητα και το “μπούκωμα” του feed με posts από brands.

Η Meta μεθοδικά πρόσθεσε νέα χαρακτηριστικά και τις τελευταίες εβδομάδες η αλληλεπίδραση φαίνεται να έχει αυξηθεί σημαντικά.

Σε άλλα νέα, η Meta ανακοίνωσε πάνω από $34 δισεκατομμύρια έσοδα για το τρίτο τρίμηνο του έτους, σημειώνοντας 23% αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Πλέον υπάρχουν 3.9 δισεκατομμύρια άνθρωποι που χρησιμοποιούν έστω μία εφαρμογή της εταιρίας μηνιαίως. Οι 20.000 απολύσεις της εταιρίας κρίθηκαν ως μία επιτυχημένη στρατηγική η οποία θα συνεχίσει όσο η Meta αντιμετωπίζει ένα “πολύ ασταθή κόσμο”.

Από εδώ και πέρα η Meta θα επικεντρωθεί στην παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη.

Θα συνεχίσουμε να μεταβάλλουμε την προτεραιότητά μας από μη-AI projects για να μετακινήσουμε τους εργαζομένους να απασχολούνται στην AI. Η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη θα μεταμορφώσει το πώς οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν κάθε μία από τις διαφορετικές εφαρμογές που δημιουργούμε.