Δείτε το iPhone 15 Pro να παίζει σαν PlayStation με εξωτερική οθόνη μέσω USB-C και ασύρματο χειριστήριο!

Δοκιμάζοντας τους ισχυρισμούς της Apple στην πράξη
22 Σεπτεμβρίου 2023 19:30
Δείτε το iPhone 15 Pro να παίζει σαν PlayStation με εξωτερική οθόνη μέσω USB-C και ασύρματο χειριστήριο!

Ο νέος A17 Pro επεξεργαστής των iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max είναι ένα από τα ισχυρότερα χαρτιά τους για φέτος, τόσο που η Apple έκανε μια τρομερά εντυπωσιακή ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της αρχικής τους αποκάλυψης. Τα νέα iPhone μπορούν να τρέξουν παιχνίδια που έχουν φτιάχνει θεωρητικά για κονσόλες, όπως το Assassin's Creed Mirage που αναμένεται για τα Xbox One, PS4, Xbox Series X|S, PS5 και PC πολύ σύντομα.

Τώρα, μιας και οι συσκευές βρίσκονται στα χέρια των πρώτων κατόχων, ένας YouTuber αποφάσισε να δοκιμάσει στην πράξη τα λεγόμενα της εταιρίας, κάνοντας ένα πείραμα που βασίζεται σε μια ακόμη αλλαγή των φετινών ναυαρχίδων. Αναλυτικότερα, ο YouTuber έκανε το iPhone 15 Pro του…κονσόλα, συνδέοντας ένα monitor χάρη στη νέα θύρα, κάνοντας δηλαδή χρήση ενός USB-C σε DisplayPort καλωδίου και συνδέοντας με Bluetooth ένα DualSense χειριστήριο του PS5.

Το παιχνίδι που δοκίμασε ήταν το Resident Evil Village, το οποίο κυκλοφόρησε το 2021 για τις κονσόλες και τους υπολογιστές. Ο τίτλος έτρεχε άψογα στο iPhone 15 Pro, με κλειδωμένο framerate στα 30FPS και HDR. Βέβαια, η ανάλυση ήταν χαμηλή, στα 1560x720, αλλά δεδομένου ότι το παιχνίδι έτρεχε σε κινητό(!), το αποτέλεσμα παραμένει άκρως εντυπωσιακό.

Μπορείτε να δείτε εν δράσει το πείραμα, το οποίο ξεκινά στο λεπτό 13.45 του παρακάτω βίντεο:

Τα πανίσχυρα specs των iPhone 15 Pro:

Πέρα από τον πιο αποδοτικό και ισχυρό CPU που περιλαμβάνει το A17 Pro chipset, η Apple φέτος έχει εξοπλίσει τις Pro συσκευές της και με περισσότερη μνήμη RAM, αγγίζοντας τα 8GB, αλλά και με μια πανίσχυρη μονάδα επεξεργασίας γραφικών.

Αναλυτικότερα, η νέα GPU των iPhone 15 Pro έρχεται με νέα shader αρχιτεκτονική που έχουν επιμεληθεί οι μηχανικοί της εταιρίας. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κολοσσού, πρόκειται για το μεγαλύτερο redesign στην ιστορία των Apple GPUs. Η νέα αυτή GPU διαθέτει συνολικά έξι πυρήνες, με την μέγιστη απόδοση να είναι έως και 20% υψηλότερη σε σχέση με πέρυσι. Παράλληλα, υποστηρίζονται και νέα rendering χαρακτηριστικά για ακόμη καλύτερη επιδόσεις, όπως το mesh shading, αλλά και για πολύ καλύτερα γραφικά, όπως το ray tracing. Η Apple ετοίμασε μέχρι και δικό της upscaling αλγόριθμο, στον οποίο έδωσε το όνομα MetalFX.

Tags: