16 χρόνια μετά ένα «θρυλικό» πρόγραμμα για PC enthusiasts αναβαθμίζεται!

Προ των πυλών η V2 έκδοση
18 Σεπτεμβρίου 2023 11:26
16 χρόνια μετά ένα «θρυλικό» πρόγραμμα για PC enthusiasts αναβαθμίζεται!

Σχεδόν δύο δεκαετίες μετά την άφιξη της V1 έκδοσης του FurMark, το πασίγνωστο εργαλείο που χρησιμοποιούν αμέτρητοι PC Hardware enthusiasts ετοιμάζεται να υποδεχθεί τη V2 έκδοσή του.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το FurMark κυκλοφόρησε αρχικά το 2007 και είναι ένα μικρό σε μέγεθος benchmark που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δοκιμάσει κάποιος εντατικά την κάρτα γραφικών του υπολογιστή του. Το πρόγραμμα είναι εξαιρετικά χρήσιμο για την ανίχνευση των θερμοκρασιών που μπορεί να αγγίξει μια PC σύνθεση, ενώ φυσικά επιστρέφει και βαθμολογίες, αν κάποιος θέλει να κάνει συγκρίσεις για το hardware του.

Τώρα, λοιπόν, η τελευταία beta έκδοση της V2 αναβάθμισης έγινε διαθέσιμη, με την τελική κυκλοφορία να είναι προ των πυλών. Αρχικά, η πρώτη εμφανής αλλαγή είναι το UI του προγράμματος που έχει αλλάξει ριζικά, ενσωματώνοντας και νέες λειτουργίες, όπως ένα live γράφημα με τη θερμοκρασία και το ποσοστό χρήσης της GPU. Συνεχίζοντας, το benchmark μπορεί πλέον να αξιοποιήσει και ένα εντελώς διαφορετικό API. Σε αντίθεση με την τωρινή έκδοση που υποστηρίζει αποκλειστικά το OpenGL, το νέο FurMark έχει και επιλογή για χρήση του Vulkan.

Προφανώς υπάρχουν και αρκετές ομοιότητες, όπως τα μεγάλα χαρακτηριστικά κουμπιά για τις επιλογές των αναλύσεων. Φυσικά, οι developers έχουν κάνει πολλές ακόμη αλλαγές παρασκηνιακά, αλλά για την ώρα το επίσημο changelog δεν έχει δημοσιευτεί. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε να βρείτε μια συγκριτική εικόνα από το Tom’s Hardaware που δείχνει δίπλα-δίπλα τις δύο εκδόσεις του λογισμικού, ενώ σε περίπτωση που θέλετε να δοκιμάσετε την beta έκδοση της V2 αναβάθμισης, θα χρειαστεί να μπείτε στον Discord server του Geeks3D πατώντας εδώ.