Η Amazon θα επενδύσει τεράστια ποσά στην Ινδία

Άκρως κερδοφόρο το ταξίδι του Modi
26 Ιουνίου 2023 09:56
Η Amazon θα επενδύσει τεράστια ποσά στην Ινδία

Το ταξίδι του Πρωθυπουργού της Ινδίας στις ΗΠΑ αποδεικνύεται σημαντικό για τις αμερικανικές επενδύσεις στη χώρα του, καθώς μετά τη συνάντηση με τον Elon Musk, ο Narendra Modi εξασφάλισε και μία ακόμα τεράστια επένδυση, αυτή τη φορά από την Amazon. Η εταιρία με επίσημη ανακοίνωσή της δήλωσε πως θα επενδύσει επιπλέον $26 δισεκατομμύρια στην Ινδία μέχρι το 2030, προσθέτοντας ακόμα $6.5 δις μετά τη συνάντηση του CEO της, Andy Jassy με τον Modi.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά την ανακοίνωση των Amazon Web Services τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την οποία θα επενδυθούν $12.9 δισεκατομμύρια σε cloud υποδομές στη χώρα μέχρι το 2030. Ο Modi έκανε λόγο για υποστήριξη ινδικών startups, δημιουργία θέσεων εργασίας, εξαγωγές, ψηφιοποίηση και ενίσχυση μικρών επιχειρήσεων για να ανταγωνιστούν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Να υπενθυμίσουμε πως κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στις ΗΠΑ, ο Modi εξασφάλισε επίσης δεσμεύσεις επενδύσεων από την αμερικανική κατασκευάστρια εξοπλισμού για ημιαγωγούς, Applied Materials, καθώς και από την κατασκευάστρια chips μνήμης, Micron Technology. Η Google θα προσθέσει επιπλέον $10 δις στο κεφάλαιο ψηφιοποίησης της Ινδίας.

Την τελευταία μέρα του ταξιδιού του, ο Modi συναντήθηκε με τον Tim Cook της Apple και τον Satya Nadella της Microsoft και έκανε έκκληση σε παγκόσμιους τεχνολογικούς κολοσσούς να επενδύσουν στην Ινδία.