Ψαράς έπιασε ένα ψάρι-τέρας 150 κιλών ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ (ΒΙΝΤΕΟ)

Πάλευε να το πιάσει για 40 λεπτά
12 Ιουνίου 2023 12:51
Ψαράς έπιασε ένα ψάρι-τέρας 150 κιλών ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας Ιταλός ψαράς μόλις έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ αφού έπιασε το μεγαλύτερο γατόψαρο (catfish) που έχει καταγραφεί ποτέ. Ο Allessandro Biancardi δήλωσε ότι το τεράστιο αυτό ψάρι ζυγίζει περίπου 150 κιλά, ενώ αγγίζει τα τρία μέτρα σε μήκος! Το έπιασε στον ποταμό Po στις 25 Μαΐου, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του μεγαλύτερου “catfish” για σχεδόν 4 εκατοστά.

«Όλα ξεκίνησαν όταν απλά πήγα για ψάρεμα» δήλωσε ο Biancardi, ο οποίος είναι μέλος μιας επαγγελματικής ομάδας ψαράδων που ονομάζονται «MADCAT».

Πήγα στον μεγάλο ποταμό PO και πριν φύγω έλεγξα ότι οι κόμποι, ο γάντζος και όλα τα άλλα είναι σωστά, καθώς είμαι εξαιρετικά σχολαστικός τύπος. Πρέπει πάντα να είμαι 100% σίγουρος ότι όλα είναι στη θέση τους όταν ένα ψάρι «αποφασίσει» να δαγκώσει το δόλωμα.

Ο Biancardi είπε ότι η στάθμη του νερού άρχισε να πέφτει και μόλις κατάλαβε τι είχε συμβεί ακολουθούσε το γιγάντιο αυτό ψάρι για περίπου 40 λεπτά, μέχρι που κατάλαβε ότι έπιασε ένα «τέρας».

Η αδρεναλίνη άρχισε να ανεβαίνει, αν και φοβήθηκα μήπως το χάσω. Ήμουν μόνος αντιμέτωπος με το μεγαλύτερο γατόψαρο που έχω δει ποτέ εδώ και 23 χρόνια.

Το συγκεκριμένο γατόψαρο ζύγιζε 150 κιλά και ήταν σχεδόν 3 μέτρα (2 μέτρα και 85 εκατοστά) ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ, το οποίο ήταν 4 εκατοστά μικρότερο. Ωστόσο, το πιο βαρύ γατόψαρο είχε καταγραφεί στην Ταϊλάνδη και ζύγιζε περίπου 293 κιλά.

Τα γατόψαρα έχουν πάρει το όνομά τους από τα χαρακτηριστικά μουστάκια τους, τα οποία θυμίζουν αυτά της γάτας, όμως δεν έχουν όλα τα είδη μεγάλα μουστάκια. Χαρακτηρίζονται από το σχήμα του κεφαλιού τους, το οποίο είναι βαρύ και πλατύ, και το μικρό μέγεθος της νηκτικής κύστης.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ανέβηκε από το μέσο Reuters:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MADCAT (@madcat_fishing)

Tags: