Ρομπότ έτρεξε στα 100 μέτρα και έκανε παγκόσμιο ρεκόρ - Δείτε το βίντεο

...Στη κατηγορία των δίποδων ρομπο΄τ
30 Σεπτεμβρίου 2022 22:46
Ρομπότ έτρεξε στα 100 μέτρα και έκανε παγκόσμιο ρεκόρ - Δείτε το βίντεο

H "Cassie" ένα δίποδο ρομπότ έτρεξε στα 100 μέτρα και κατάφερε να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ...στην κατηγορία των δίποδων ρομπότ φυσικά. 

Το δίποδο ρομπότ που κατασκεύασε η Agility Robotics είναι υπεύθυνο για το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα με χρόνο 24.73 δευτερόλεπτα. Έτσι έθεσε το ρεκόρ ταχύτητας για δίποδο ρομπότ, το οποίο πιστοποιήθηκε κιόλας από τα Ρεκόρ Γκίνες (Guinness World Records). 

Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης με τους ανθρώπους το παγκόσμιο ρεκόρ των 100 μέτρων διατηρεί ο θρυλικός Usain Bolt με χρόνο 9.58 δευτερόλεπτα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Cassie είναι το πρώτο ρομπότ που έχει χρησιμοποιήσει μηχανική μάθηση για να ελέγχει το βάδισμά του κατά το τρέξιμο ενώ βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο. Τα γόνατά του είναι λυγισμένα με τον αντίθετο τρόπο από τους ανθρώπους και αντί γι' αυτό μοιάζουν με εκείνα μιας στρουθοκαμήλου.

Δεν διαθέτει κάμερες ή εξωτερικούς αισθητήρες και ως εκ τούτου λειτουργεί στα τυφλά, κάτι που φαίνεται ενδεικτικά όταν το ρομπότ απομακρύνεται από τη λωρίδα του κατά τη διάρκεια του τρεξίματος. Πριν από την επίτευξη του ρεκόρ, το Cassie έχει επιδείξει την ικανότητά του να τρέχει 5 χιλιόμετρα (3,1 μίλια) με μία μόνο φόρτιση της μπαταρίας σε 53 λεπτά.

Δείτε την προσπάθεια της Cassie παρακάτω.