Το iOS 17 του iPhone θα προειδοποιεί από μόνο του αν έχετε λάβει ακατάλληλη φωτογραφία

Ένα από τα νέα του χαρακτηριστικά
07 Ιουνίου 2023 19:41
Το iOS 17 του iPhone θα προειδοποιεί από μόνο του αν έχετε λάβει ακατάλληλη φωτογραφία

Πριν μερικές ώρες, στο πλαίσιο της WWDC 23, η Apple παρουσίασε αναλυτικά το iOS 17. Πρόκειται για τη νέα μεγάλη αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος των iPhone που υπόσχεται μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά, αλλαγές και βελτιώσεις.

Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται η επέκταση των χαρακτηριστικών προσβασιμότητας, η εισαγωγή της Personal Voice λειτουργίας και μια σειρά από αισθητικές βελτιώσεις σε βασικές εφαρμογές. Ωστόσο, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες προσθήκες είναι η αυτόματη προειδοποίηση για ευαίσθητο περιεχόμενο στα social media και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα, η Apple επεκτείνει και βελτιώνει τη λειτουργία προστασίας που είχε ήδη το iOS για τους ανήλικους, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν και οι ενήλικοι, αν το επιθυμούν. Τι σημαίνει αυτό; Όταν το iOS 17 γίνει διαθέσιμο αργότερα μέσα στο έτος, οι κάτοχοι iPhone θα μπορούν να ενεργοποιήσουν την λειτουργία αυτόματου φιλτραρίσματος ευαίσθητου περιεχομένου. Έτσι, το λειτουργικό σύστημα θα αναγνωρίζει αν κάποια εικόνα ή βίντεο έχει γύμνια, βία ή άλλο ακατάλληλο περιεχόμενο και θα προειδοποιεί τον χρήστη, ζητώντας του έγκριση αν θέλει όντως να δει το περιεχόμενο.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Apple, αυτό θα ισχύει για την εφαρμογή των μηνυμάτων του iOS, για το FaceTime, για τα αρχεία που λαμβάνονται μέσω AirDrop, αλλά και για εφαρμογές τρίτων, όπως είναι όλα τα social media που είναι το πιθανότερο να συναντήσει κάποιος ακατάλληλο υλικό.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί, για όσους ανησυχούν για το απόρρητο, πως η Apple έχει ξεκαθαρίσει ότι αυτή η λειτουργία θα επεξεργάζεται όλες τις εικόνες και τα βίντεο τοπικά. Αυτό σημαίνει ότι κανείς, ούτε η ίδια η Apple, δε θα έχει πρόσβαση στα αρχεία που βρίσκονται στο κινητό σας.

 

Tags: