Το macOS 'Sonoma' έρχεται με game mode και πολλά ακόμη χαρακτηριστικά

Όλα όσα έδειξε η Apple για τη νέα ενημέρωση των Mac υπολογιστών
06 Ιουνίου 2023 14:46
Το macOS 'Sonoma' έρχεται με game mode και πολλά ακόμη χαρακτηριστικά

Στο πλαίσιο του WWDC 2023, η Apple έκανε μια εκτενή παρουσίαση όλου του νέου software που ετοιμάζει για όλες τις συσκευές της και δε θα μπορούσε να λείπει η νέα αναβάθμιση των Mac συσκευών. 

Ο λόγος για το macOS "Sonoma" όπως θα είναι η ονομασία του, το οποίο φέρνει αρκετά νέα χαρακτηριστικά, όπως την προσθήκη widgets στην επιφάνεια εργασίας, το ειδικό game mode και μερικά νέα screensavers. 

Τα Widgets του macOS Sonoma μπορούν οι χρήστες να τα τραβήξουνε από το Notification Center και να τα φέρνουν στην επιφάνεια εργασίας ή και να μεταφέρουν από το iPhone του μέσω του Continuity χαρακτηριστικού και εφόσον βρίσκονται στο ίδιο Wi-Fi δίκτυο. Σαφώς και τα widgets λειτουργούν ακριβώς όπως οι iOS βερσιόν τους. 

Όσον αφορά το Game Mode του macOS αυτό βοηθάει στο να δοθούν πόροι από την CPU και τη GPU για να τρέχουν καλύτερα τα παιχνίδια, καθώς και να μειώνει το latency των AirPods ακουστικών, αλλά και των συνδεδεμένων Xbox ή PlayStation χειριστηρίων. Ήταν έντονο το gaming στοιχείο στην παρουσίαση, με την Apple να δίνει περισσότερη έμφαση σε αυτό χάρη στην εμφάνιση-έκπληξη του Hideo Kojima

Το κομμάτι των βιντεοκλήσεων και βιντεοσυσκέψεων βελτιώνεται με το Presenter Overlay, ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει στον χρήστη να δείχνετε παρουσιάσεις πίσω σας, με την κάμερα να διατηρεί το πρόσωπό σας στο κάδρο. Ακόμη προστέθηκαν κάποια νέα AR φίλτρα για αντιδράσεις την ώρα των βιντεοκλήσεων. 

Με το "Sonoma" αναβαθμίζεται και ο Safari browser, με τις web εφαρμογές να λειτουργούν πλέον σαν κανονικές macOS εφαρμογές, δίνοντας επιλογές καρφιτσώματος στο dock αλλά και την υποστήριξη ειδοποιήσεων. Τα Profiles στον Safari λειτουργούν ακριβώς όπως αυτά του Chrome και διατηρούν ξεχωριστά προφίλ ανάλογα τη χρήση, όπου στο καθένα αποθηκεύονται ξεχωριστά το ιστορικό πλοήγησης και τα tabs. 

Επίσης η Apple ανέφερε ότι αρκετές αναβαθμίσεις του iOS 17 θα είναι διαθέσιμες και για το macOS, όπως το βελτιωμένο autocorrection και η επίκληση της Siri χωρίς τη λέξη "hey" από μπροστά. 

Το macOS Sonoma είναι διαθέσιμο προς το παρόν μόνο για τους developers, η public beta έκδοση θα κυκλοφορήσει μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες, ενώ η τελική του έκδοση θα διατεθεί το ερχόμενο φθινόπωρο.