To Mac Pro επιστρέφει με αδιανόητη τιμή αλλά και τρομερά specs

Εξοπλισμένο με το πανίσχυρο M2 Ultra chip της Apple
05 Ιουνίου 2023 22:36
To Mac Pro επιστρέφει με αδιανόητη τιμή αλλά και τρομερά specs

Στο πλαίσιο του WWDC 2023, η Apple ανακοίνωσε την επιστροφή του Mac Pro με ενσωματωμένο Apple Silicon και συγκεκριμένα το ολοκαίνουργιο και πανίσχυρο M2 Ultra chip. Εμφανισιακά το σασί και το κουτί του μοιάζουν πανομοιότυπα με το τελευταίο μοντέλο του 2019 που φορούσε chip από την Intel. 

Το νέο Mac Pro 2023 έρχεται εξοπλισμένο με τον M2 Ultra που αποτελείται από μια 24 πυρήνων CPU, μια GPU έως 76 πυρήνες, έναν 32 πυρήνων Neural Engine επεξεργαστή και έως 192GB RAM μνήμης, ώστε να γίνει το απόλυτο workstation για επαγγελματίες. Επίσης περιλαμβάνει δύο HDMI θύρες, x8 Thunderbolt 4 θύρες, x2 USB-C θύρες, x2 USB-A θύρες, SD card θύρα, 10GB Ethernet, Bluetooth 5.3, WiFi 6E,  και x6 PCI slots για περαιτέρω επέκταση. Κοινώς δεν του λείπει τίποτα αν είστε επαγγελματίας βιντεογράφος, content creator ή μοντέρ. 

Σύμφωνα με την Apple είναι τρεις φορές ταχύτερο από το προηγούμενο Mac Pro του 2019 με Intel και 7 φορές πιο γρήγορο από το απλό, βασικό μοντέλο Mac Pro με Intel. Το highlight όμως του νέου Mac Pro είναι η τιμή του που φαντάζει αδιανόητη, καθώς το πιο απλό και βασικό μοντέλο ξεκινάει από τα $6999

Από σήμερα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το παραγγγείλουν, ταυτόχρονα με το νέο Mac Studio, με τη διαθεσιμότητά του να ξεκινάει απο την Τρίτη 13 Ιουνίου. 

Tags: