Μία Σελήνη στο Ντουμπάι - Το φιλόδοξο τουριστικό σχέδιο (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Με κόστος $4 δισεκατομμυρίων
25 Μαΐου 2023 09:35
Μία Σελήνη στο Ντουμπάι - Το φιλόδοξο τουριστικό σχέδιο (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Το Ντουμπάι αποκάλυψε το φιλόδοξο σχέδιό του να κατασκευάσει μία ρέπλικα της Σελήνης στο κέντρο της πόλης, με σκοπό να τονώσει την οικονομία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων μέσω του τουρισμού. Το project MOON υπολογίζεται πως θα κοστίσει $4 δισεκατομμύρια και είναι σύλληψης ενός Καναδού επιχειρηματία, του Michael Henderson.

Εξωτερικά η κατασκευή θα έχει την εμφάνιση της Σελήνης με ύψος 274 μέτρων και θα στηρίζεται πάνω σε ένα άλλο κτίριο 30 μέτρων. Το εσωτερικό της Σελήνης θα είναι ένα τεράστιο ξενοδοχείο με 4.000 δωμάτια, ένα συνεδριακό κέντρο 10.000 ατόμων, ένα νυχτερινό κλαμπ και ένα υπερσύγχρονο σπα. Το αποκορύφωμα της εμπειρίας θα είναι μία λεπτομερώς σχεδιασμένη “σεληνιακή αποικία” στην οποία οι επισκέπτες θα προσομοιώνουν μία βόλτα στο φεγγάρι.

Το MOON Dubai υπολογίζεται πως θα προσελκύσει 2.5 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, διπλασιάζοντας τον τουρισμό του Ντουμπάι και θα ωθήσει σε ανάπτυξη και άλλους τομείς, όπως αυτοί των μεταφορών, των υποδομών, της ενέργειας, της τεχνολογίας και των εκθέσεων.