Οι επικεφαλής της Samsung και της Tesla συναντήθηκαν στις ΗΠΑ

Έρχονται εξελίξεις
15 Μαΐου 2023 10:09
Οι επικεφαλής της Samsung και της Tesla συναντήθηκαν στις ΗΠΑ

Ο επικεφαλής του Samsung Group, Lee Jay-yong, συναντήθηκε με τον CEO της Tesla, Elon Musk, κατά τη διάρκεια ταξιδιού του πρώτου στις ΗΠΑ, με σκοπό να συζητήσουν μία τεχνολογική συμμαχία μεταξύ των δύο εταιριών σε διάφορους τομείς.

Οι δύο ισχυροί άντρες συναντήθηκαν στις εγκαταστάσεις Έρευνας και Ανάπτυξης της Samsung στη Silicon Valley της Καλιφόρνια. Ήταν η πρώτη τους ιδιωτική συνάντηση, καθώς είχαν συναντηθεί στο παρελθόν σε άλλα events.

Η συνάντηση Lee-Musk πλαισιώθηκε και με υψηλόβαθμα στελέχη της κάθε εταιρίας. Κατά τη διάρκειά της, συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας στον τεχνολογικό τομέα, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας κοινής παραγωγής chips για τα πλήρως αυτόνομα οχήματα.

Να σημειωθεί πως η Samsung προμηθεύει την Tesla με chips από το 2019, ενώ πρόσφατα επιβεβαίωσε πως θα προμηθεύσει και τα 4ης γενιάς FSD chips. Ο ανταγωνιστής της Samsung είναι η TSMC και σύμφωνα με αναλυτές, η αγορά των εξαρτημάτων έξυπνων οχημάτων αναμένεται να εκτοξευτεί στα $700 δισεκατομμύρια το 2028, από τα εκτιμώμενα $400 δις για το 2024.

Υπήρξε επίσης συζήτηση για τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο εταιριών σε άλλους τομείς, όπως οι οθόνες, το μέλλον των μετακινήσεων και η τεχνητή νοημοσύνη.

Τέλος, να σημειωθεί πως ο Lee επέστρεψε στην Κορέα μετά από 22 μέρες στις ΗΠΑ, όπου και συνάντησε περίπου 20 επικεφαλής εταιριών, μεταξύ των οποίων η NVIDIA και η Microsoft.