Το αφεντικό της Samsung αποφυλακίζεται μετά από ένα χρόνο κράτησης

Η αρχική ποινή ήταν 5 χρόνια
05 Φεβρουαρίου 2018 08:11
Το αφεντικό της Samsung αποφυλακίζεται μετά από ένα χρόνο κράτησης

Ο Αντιπρόεδρος και “διάδοχος του θρόνου” της Samsung, Lee Jae-yong, βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής πέρυσι, κατηγορούμενος για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Νότιας Κορέας. Ένα σκάνδαλο διαφθοράς που ανάγκασε ακόμα και την Πρόεδρο της χώρας να παραιτηθεί. Η αρχική του ποινή ήταν 5 έτη φυλάκισης. Μετά από μία επιτυχημένη έφεση, το αφεντικό της Samsung αποφυλακίστηκε σήμερα, ενώ ταυτόχρονα άλλαξε η ποινή του σε 2.5 χρόνια φυλάκιση με τετραετή επιτήρηση.

Η απόφαση αυτή εξέπληξε την κορεατική κοινή γνώμη και εγείρει ερωτήματα για την ικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει πανίσχυρες πολυεθνικές. Να θυμίσουμε πως στη δίκη, η ενάγουσα αρχή ζητούσε 12 έτη φυλάκισης, λέγοντας πως μια παραδειγματική τιμωρία θα ανάγκαζε τις μεγάλες επιχειρήσεις να σεβαστούν το νόμο και θα βοηθούσε τη χώρα να επανεξετάσει τους δεσμούς μεταξύ επιχειρήσεων και κυβέρνησης.

Ο χρόνους που πέρασε ο Jae-yong στη φυλακή δεν επηρέασε στο ελάχιστο αρνητικά τις πωλήσεις της εταιρίας. Αυτοί που όρισε ως αντικαταστάτες έκαναν σωστά τη δουλειά τους και η Samsung σημείωσε νέο ρεκόρ κερδών.