Αποφυλακίζεται την Παρασκευή ο επικεφαλής της Samsung

Εξέτισε περίπου τη μισή από την αναθεωρημένη ποινή του
10 Αυγούστου 2021 09:30
Αποφυλακίζεται την Παρασκευή ο επικεφαλής της Samsung

Ο αντιπρόεδρος της Samsung Electronics, Jay Y. Lee, φυλακίστηκε μετά από καταδίκη για δωροδοκία, κατάχρηση και άλλες κατηγορίες. Τώρα, έγινε δεκτή η αίτησή του για πρόωρη αποφυλάκιση υπό όρους και αναμένεται να βγει από τη φυλακή την Παρασκευή.

Η απόφαση να αποφυλακίσουμε τον αντιπρόεδρο της Samsung, Jay Y. Lee, ήταν το αποτέλεσμα μίας αναλυτικής εξέτασης διαφόρων παραγόντων, όπως το κοινό αίσθημα και η καλή συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της κράτησης. – Δήλωση Υπουργείου Δικαιοσύνης

Ο 53χρονος Lee είχε αρχικά καταδικαστεί σε πέντε έτη φυλάκισης τον Αύγουστο του 2017, από την οποία εξέτισε ένα έτος. Έπειτα η ποινή αναθεωρήθηκε και διαμορφώθηκε στους 30 μήνες. Συνολικά, ο Lee εξέτισε 18 μήνες μέχρι σήμερα.

Η υποστήριξη για την αποφυλάκισή του ήταν έντονη τόσο στον πολιτικό τομέα, όσο και στον επιχειρηματικό, αφού αυξανόταν η ανησυχία πως δεν παίρνονται σημαντικές στρατηγικές αποφάσεις από τον κορεατικό κολοσσό. Αν και η καθημερινή λειτουργία της εταιρίας δεν επηρεάστηκε κατά την απουσία του, πηγές μέσα από την εταιρία λένε πως αποφάσεις για μεγάλες επενδύσεις πρέπει να παρθούν μόνο από τον Lee, όπως για παράδειγμα η απόφαση για την τοποθεσία του αμερικανικού εργοστασίου των $17 δισεκατομμυρίων που θα παράγει σύγχρονα chips, τη στιγμή που υπάρχει παγκόσμια έλλειψη και οι ανταγωνιστές της Samsung (TSMC, Intel) προχωρούν σε τεράστιες επενδύσεις.

Η Samsung Electronics αρνήθηκε να σχολιάσει την αποφυλάκιση του Lee.