Ο επικεφαλής της Samsung αποφυλακίστηκε σήμερα (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ) 

Πιο αδύνατος και απολογητικός

Ο επικεφαλής της Samsung αποφυλακίστηκε σήμερα (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Αντιπρόεδρος της Samsung, Jay Y. Lee, ο οποίος είχε καταδικαστεί για δωροδοκία και υπεξαίρεση, αποφυλακίστηκε σήμερα ελπίζοντας να επιστρέψει σύντομα στην εργασία του. Η υποστήριξη για την αποφυλάκισή του ήταν έντονη από επιχειρηματίες και πολιτικούς, οι οποίοι θεωρούσαν πως μία ακέφαλη Samsung υποχωρούσε μπροστά στο διεθνή ανταγωνισμό. Άλλοι όμως καταδίκασαν την απόφαση αποφυλάκισης ως ένα σημάδι επιείκειας στην επιχειρηματική ελίτ της χώρας.

Ο 53χρονος Lee, εμφανίστηκε έξω από το Κέντρο Κράτησης της Σεούλ φορώντας ένα σκούρο γκρι κουστούμι, ενώ ήταν εμφανώς πιο αδύνατος από όταν φυλακίστηκε, τον Ιανουάριο.

Προκάλεσα μεγάλη ανησυχία στον κόσμο. Ζητάω συγγνώμη. Ακούω τις ανησυχίες σας, την κριτική σας και τις υψηλές προσδοκίες σας προς το πρόσωπό μου. Θα εργαστώ σκληρά.

Ο Lee έπειτα πήγε απευθείας στα κεντρικά γραφεία της Samsung. Το γραφείο του Προέδρου της χώρας, Moon Jae-in, ανακοίνωσε πως η απόφαση για την αποφυλάκιση του Lee έγινε για το εθνικό συμφέρον και παρακάλεσε για την κατανόηση του κοινού.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως υπάρχουν αυτοί που είναι υπέρ και αυτοί που είναι κατά της αποφυλάκισης. Οι απόψεις των ανθρώπων που είναι κατά, είναι επίσης σωστές. Από την άλλη, έχουν υπάρχει πολλοί που καλούν για την αποφυλάκισή του σε αυτή τη σοβαρή κρίση, ελπίζοντας πως θα βοηθήσει τη χώρα όσον αφορά τους ημιαγωγούς και τα εμβόλια.

1 σχολιο(α)