Το Final Cut Pro έρχεται επιτέλους στα iPad αλλά με συνδρομή

Φορητότητα και ισχυρό μοντάζ από την ευκολία του iPad
10 Μαΐου 2023 17:19
Το Final Cut Pro έρχεται επιτέλους στα iPad αλλά με συνδρομή

Ένα ηχηρό "επιτέλους" αναφώνησαν οι απανταχού content creators και editors στο άκουσμα ότι η Apple θα φέρει το Final Cut Pro στις iPad συσκευές της, όντας ένα από τα πιο διάσημα, διαδεδομένα και επαγγελματικού επιπέδου software για μοντάζ.

Η εφαρμογή εισάγει ένα ολοκαίνουργιο interface αφής και έξυπνα εργαλεία που επιτρέπουν στους δημιουργούς βίντεο να εγγράφουν, να επεξεργάζονται, να ολοκληρώνουν και να μοιράζονται τα έργα τους σε φορητό περιβάλλον.

Επίσης πακέτο θα κυκλοφορήσει και το Logic Pro της Apple που είναι το αντίστοιχο επαγγελματικό software δημιουργίας και επεξεργασίας ήχου, με όλα τα σοφιστικέ του εργαλεία για την γραφή στίχων, παραγωγή beats, ηχογράφησης, μοντάζ και μιξάζ.

Ωστόσο ο ερχομός του Final Cut Pro στο iPad έχει ένα "αλλά" το οποίο λέγεται "συνδρομή" καθώς η Apple ζητάει $4.99 το μήνα ή $49.99 το χρόνο, με τη δυνατότητα ενός μήνα δωρεάν δοκιμής. Η ίδια τιμή ισχύει και για το Logic Pro στο iPad. 

Επίσης να έχετε υπόψιν ότι για να "τρέξει" το Final Cut Pro απαιτεί να έχετε τουλάχιστον iPad μοντέλο με τον M1, ενώ το Logic Pro απαιτεί τουλάχιστον iPad με τον A12 Bionic

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτή η κίνηση της Apple δεν είναι τυχαία, καθώς πέρυσι κυκλοφόρησε μια πιστοποιημένη για iPad εφαρμογή του Davinci Resolve, ενός εκ των δημοφιλέστερων επαγγελματικών software για video editing. Έτσι ευελπιστεί να ανακόψει την υιοθέτηση του Davinci Resolve από τους χρήστες iPad. 

H διάθεση και των δύο εφαρμογών θα γίνει στις 23 Μαίου μέσω του App Store. 

Tags: