Η Meta θα δίνει άλλα $4 εκατομμύρια το χρόνο για την ασφάλεια του Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Αυξάνεται σημαντικά ο προϋπολογισμός
19 Φεβρουαρίου 2023 13:58
Η Meta θα δίνει άλλα $4 εκατομμύρια το χρόνο για την ασφάλεια του Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Παρόλο που ο Mark Zuckerberg χαρακτήρισε το 2023 ως μια χρονιά που η Meta θα πρέπει να γίνει πιο αποτελεσματική με τη διαχείριση των πόρων της, απολύοντας πάνω από 11 χιλιάδες υπαλλήλους, υπάρχει μια πτυχή του προϋπολογισμού της εταιρίας που θα δει αυξήσεις. Ο λόγος γίνεται για την προσωπική ασφάλεια του CEO της Meta, για την οποία θα δοθούν επιπλέον 4 εκατομμύρια δολάρια.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, μέσα από ένα επίσημο έγγραφο που μόλις κατατέθηκε, η Meta εξηγεί ότι ο Mark Zuckerberg δικαιούται επίδομα προσωπικής ασφάλειας "για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες για την ασφάλειά του λόγω συγκεκριμένων απειλών που προκύπτουν άμεσα ως αποτέλεσμα της θέσης του ως ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος".

Για την ιστορία, το budget για την προσωπική ασφάλεια του Zuckerberg ανερχόταν σε 10 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο από το 2018. Πλέον οι δαπάνες θα αυξηθούν και το security αποκλειστικά για τον Zuckerberg θα στοιχίζει στη Meta συνολικά 14 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο τα χρήματα αυτά θα αξιοποιηθούν για την πληρωμή "πρόσθετου προσωπικού, εξοπλισμού, υπηρεσιών, βελτιώσεων στις κατοικίες και άλλων δαπανών που σχετίζονται με την ασφάλεια", για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του Ζούκερμπεργκ και της οικογένειάς του. Μάλιστα, το έγγραφο επισημαίνει επίσης ότι ο Ζούκερμπεργκ παίρνει μισθό μόνο 1 δολάριο, χωρίς κανένα άλλο μπόνους, μετοχές ή άλλα κίνητρα.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι παρά τον αρχικό προϋπολογισμό των 10 εκατομμύριων δολαρίων, πέρυσι η Meta είχε δαπανήσει εν τέλει 26.8 εκατομμύρια δολάρια για την ασφάλεια του CEO της, όπως μεταφέρει το Business Standard.