Συνεχίζει ακάθεκτο το Top Gun: Maverick με τον Tom Cruise σπάζοντας κι άλλο ρεκόρ

O "Maverick" εξυψώνει την Paramount Pictures σε νέα ύψη στο box office
13 Ιουλίου 2022 22:09
Συνεχίζει ακάθεκτο το Top Gun: Maverick με τον Tom Cruise σπάζοντας κι άλλο ρεκόρ

Πριν δυο εβδομάδες το Top Gun: Maverick είχε σπάσει το φράγμα του $1 δις στο box office και τώρα έσπασε ακόμη ένα, με την ταινία του Tom Cruise να πετάει ακόμη ψηλότερα. 

Σύμφωνα με το Variety το sequel του Top Gun που λατρεύτηκε από κοινό και κριτικούς ξεπέρασε τα $600 εκατομμύρια στο αμερικάνικο box office, μια τιμή που μόλις δώδεκα ταινίες στην ιστορία έχουν καταφέρει. Έτσι έγινε η 12η πιο επιτυχημένη ταινία στις ΗΠΑ πίσω από τα "The Incredibles 2" ($608 εκατ. -11η θεση) και "The Avengers" (10η θέση - $623 εκατ.) και Star Wars: The Last Jedi (9η θέση $620 εκατ.). 

Υπάρχουν εκτιμήσεις που λένε ότι είναι θέμα χρόνου να μπει στην 10άδα αν και μένει να αποδειχθεί. Έτσι η παγκόσμια συγκομιδή του στο box office συνολικά βρίσκεται στα $1.19 δις, όντας η πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία του 2022 μέχρι τώρα και μόλις η 2η στη μετά-κορωνοϊού εποχή που ξεπερνά αυτό το ορόσημο (η άλλη ήταν το Spider-Man: No Way Home). 

Παράλληλα έγινε και η πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία όλων των εποχών στο box office των ΗΠΑ για το στούντιο της Paramount Pictures. 

H σύνοψη του Top Gun: Maverick:

Μετά από περισσότερα από τριάντα χρόνια υπηρεσίας ως ένας από τους κορυφαίους αεροπόρους του Πολεμικού Ναυτικού, ο Pete "Maverick" Mitchell (Tom Cruise) βρίσκεται εκεί που ανήκει, πιέζοντας τα όριά του ως θαρραλέος δοκιμαστικός πιλότος και αποφεύγοντας την προαγωγή, κάτι που θα τον γείωνε. Όταν βρίσκει τον εαυτό του να εκπαιδεύει ένα απόσπασμα αποφοίτων Top Gun για μια εξειδικευμένη αποστολή που δεν έχει δει ποτέ κανένας ζωντανός πιλότος, ο Maverick συναντά τον υπολοχαγό Bradley Bradshaw (Miles Teller), με το διακριτικό κλήσης: «Rooster», που είναι ο γιος του αείμνηστου φίλου του Maverick, αξιωματικός αναχαίτισης ραντάρ, υπολοχαγός Nick Bradshaw, γνωστός και ως «Goose». Αντιμετωπίζοντας ένα αβέβαιο μέλλον και τα φαντάσματα του παρελθόντος του, ο Maverick παρασύρεται σε μια αντιπαράθεση με τους δικούς του βαθύτερους φόβους, με αποκορύφωμα μια αποστολή που απαιτεί την απόλυτη θυσία από εκείνους που θα επιλεγούν να το πετάξουν.

Μαζί με τον Cruise παίζουν οι: Miles TellerJennifer ConnellyJon HammGlen PowellLewis PullmanCharles ParnellBashir SalahuddinMonica BarbaroJay EllisDanny RamirezGreg Tarzan Davis με τους Ed Harris και Val Kilmer.

Την άποψή μας για το Top Gun: Maverick, που επιμελήθηκε ο Γιώργος Πρίτσκας θα βρείτε  πατώντας εδώ