Το Top Gun: Maverick είναι ασταμάτητο και ξεπερνά το $1 δισ. εισπράξεις στο box office

O Tom Cruise νικάει τη Marvel με την πιο επιτυχημένη ταινία του 2022
27 Ιουνίου 2022 07:36
Το Top Gun: Maverick είναι ασταμάτητο και ξεπερνά το $1 δισ. εισπράξεις στο box office

Η πορεία του Top Gun 2 φάνταζε ασταμάτητη, ξεπερνώντας πρώτα το Doctor Strange 2 της Marvel με τον Benedict Cumberbatch στις ΗΠΑ, ενώ μετά έθεσε πορεία για το club των δισεκατομμυριούχων. Το Top Gun: Maverick είναι και επίσημα ασταμάτητο στους ρυθμούς του "Highway to the Danger Zone", καθώς έγινε γνωστό ότι ξεπέρασε το απίθανο ορόσημο του $1 δισεκατομμυρίων στο παγκόσμιο box office. 

Έτσι αποτελεί πλέον την πρώτη ταινία της χρονιάς και μόλις τη δεύτερη γενικότερα στη μετά-πανδημική εποχή του box office, μετά το Spider-Man: No Way Home του $1.9 δις, που φτάνει αυτό το ορόσημο. Το επίτευγμα αυτό για την ταινία του Tom Cruise είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό αν σκεφτείτε ότι δεν έπαιξε ούτε στην Κίνα ούτε στην Ρωσία, δύο μεγάλες αγορές για το box office. 

Παράλληλα θέτει νέο ρεκόρ καριέρας για τον Tom Cruise καθώς μέσα σε μόλις 31 ημέρες στις αίθουσες σημειώνει ρεκόρ ως τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία του πασίγνωστου αστέρα, μετά το Mission Impossible: Fallout του 2018 που είχε φέρει πάνω από $791 εκατομμύρια. 

H σύνοψη του Top Gun: Maverick:

Μετά από περισσότερα από τριάντα χρόνια υπηρεσίας ως ένας από τους κορυφαίους αεροπόρους του Πολεμικού Ναυτικού, ο Pete "Maverick" Mitchell (Tom Cruise) βρίσκεται εκεί που ανήκει, πιέζοντας τα όριά του ως θαρραλέος δοκιμαστικός πιλότος και αποφεύγοντας την προαγωγή, κάτι που θα τον γείωνε. Όταν βρίσκει τον εαυτό του να εκπαιδεύει ένα απόσπασμα αποφοίτων Top Gun για μια εξειδικευμένη αποστολή που δεν έχει δει ποτέ κανένας ζωντανός πιλότος, ο Maverick συναντά τον υπολοχαγό Bradley Bradshaw (Miles Teller), με το διακριτικό κλήσης: «Rooster», που είναι ο γιος του αείμνηστου φίλου του Maverick, αξιωματικός αναχαίτισης ραντάρ, υπολοχαγός Nick Bradshaw, γνωστός και ως «Goose». Αντιμετωπίζοντας ένα αβέβαιο μέλλον και τα φαντάσματα του παρελθόντος του, ο Maverick παρασύρεται σε μια αντιπαράθεση με τους δικούς του βαθύτερους φόβους, με αποκορύφωμα μια αποστολή που απαιτεί την απόλυτη θυσία από εκείνους που θα επιλεγούν να το πετάξουν.

Μαζί με τον Cruise παίζουν οι: Miles TellerJennifer ConnellyJon HammGlen PowellLewis PullmanCharles ParnellBashir SalahuddinMonica BarbaroJay EllisDanny RamirezGreg Tarzan Davis με τους Ed Harris και Val Kilmer.

Την άποψή μας για το Top Gun: Maverick, που επιμελήθηκε ο Γιώργος Πρίτσκας θα βρείτε  πατώντας εδώ