Το Netflix απολύει εκατοντάδες εργαζόμενους στη χειρότερή του χρονιά εδώ και μια δεκαετία

Ύστερα από την πτώση στη μετοχή της και την επιδείνωση της οικονομίας
24 Ιουνίου 2022 08:34
Το Netflix απολύει εκατοντάδες εργαζόμενους στη χειρότερή του χρονιά εδώ και μια δεκαετία

Νέο κύμα μαζικών απολύσεων στο Netflix για ακόμη μια φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα, την ώρα που διανύει την χειρότερή του χρονιά εδώ και μια δεκαετία και εν μέσω της επιδείνωσης της οικονομίας. 

Το Variety μεταδίδει ότι περίπου 300 άτομα απολύθηκαν την Πέμπτη 23/06 από διάφορους τομείς της εταιρίας, αν και η πλειοψηφία των θέσεων που απολύθηκαν αφορούν κυρίως εργαζομένους στις ΗΠΑ. Πρόκειται για το δεύτερο κύμα μαζικών απολύσεων, καθώς το ίδιο είχε συμβεί τον περασμένο Μάιο όταν και απέλυσε περί του 150 εργαζόμενους, με δεκάδες συμβασιούχους ή και υπαλλήλους μερικής απασχόλησης. 

Εκπρόσωπος του Netflix δήλωσε στο Variety: "Σήμερα δυστυχώς προχωρήσαμε στην απόλυση 300 εργαζομένων μας. Αν και συνεχίζουμε να επενδύουμε δυναμικά στις επιχειρήσεις μας, κάναμε αυτές τις προσαρμογές ώστε τα κόστη να ανεβαίνουν παράλληλα με τη μειωμένη ροή εσόδων. Είμαστε ευγνώμονες για τα όσα έκαναν για το Netflix και εργαζόμαστε σκληρά για να τους υποστηρίξουμε σε αυτή τη δύσκολη μετάβαση.

Όλα αυτά αποτελούν κινήσεις ούτως ώστε ο streaming κολοσσός να προσαρμοστεί στα νέα του δεδομένα. Η τιμή της μετοχής του έχει πραγματοποιήσει βουτιά στο κενό, με την αξία της να έχει πέσει κατά 70% ξεκινώντας από το πρώτο τρίμηνο του 2022, όταν και ανακοίνωσε ότι έχασε 200.000 συνδρομητές για πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία. 

Τα χειρότερα δεν ήρθαν όμως καθώς στον ορίζοντα του Q2 "βλέπει" ότι θα χάσει ακόμα 2 εκατομμύρια συνδρομητές.

Την ίδια ώρα ψάχνει να καταπολεμήσει το φαινόμενο του password sharing και έχει ανακοινώσει μέτρα προς αυτό, όπως το να χρεώνει έξτρα για κάθε προφίλ, πράγμα που εκατομμύρια κόσμος δεν βλέπει με καλό μάτι. Επίσης, ανακοίνωσε και επίσημα ότι θα ξεκινήσει τη διάθεση ενός φθηνότερου συνδρομητικού πακέτου με διαφημίσεις

Tags: