Η Gran Turismo ταινία της Sony και του Neill Blomkamp απέκτησε ημερομηνία κυκλοφορίας

Ενώ αποκαλύφθηκαν και λεπτομέρειες για το σενάριο
15 Ιουνίου 2022 16:31
Η Gran Turismo ταινία της Sony και του Neill Blomkamp απέκτησε ημερομηνία κυκλοφορίας

Όπως σας είχαμε ενημερώσει πρόσφατα, μεταξύ άλλων η Sony ετοιμάζει και μια ταινία που βασίζεται στο Gran Turismo, το ιστορικό και λατρεμένο racing franchise του PlayStation. Για το project μάλιστα έχει επιστρατεύσει τον ταλαντούχο σκηνοθέτη Neill Blomkamp, ο οποίος είναι αρκετά γνωστός στη βιομηχανία του σινεμά, μιας και έχει σκηνοθετήσει φιλμ όπως το Chappie και το District 9, που ήταν υποψήφιο για 4 Όσκαρ.

Τώρα, το Deadline που ήταν υπεύθυνο και για το αρχικό ρεπορτάζ επέστρεψε με νέες πληροφορίες. Συγκεκριμένα, το μέσο έκανε γνωστό πως η Gran Turismo ταινία έχει πλέον ημερομηνία κυκλοφορίας, με τη Sony να προγραμματίζει το ντεμπούτο της στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 11 Αυγούστου του 2023.

Αξίζει να σημειωθεί πως την παραγωγή θα αναλάβει η Columbia Pictures, ενώ το σενάριο έχει γραφτεί από τον Jason Hall του American Sniper. Στο project συμμετέχουν ως παραγωγοί και οι Asad Qizilbash και Carter Swan της PlayStation Productions.

Τέλος, πλέον υπάρχουν και μερικές πληροφορίες για την κεντρική πλοκή, η οποία περιγράφεται ως εξής:

Βασισμένη σε αληθινή ιστορία, η ταινία θα είναι η απόλυτη αφήγηση μιας ευχής που έγινε πραγματικότητα, όταν ένας έφηβος παίκτης του Gran Turismo που χάρη στις δεξιότητές του στο παιχνίδι κέρδισε μια σειρά από διαγωνισμούς της Nissan, καταφέρνει στη συνέχεια να γίνει και πραγματικός επαγγελματίας οδηγός αγώνων.

Για την ιστορία, η Sony ετοιμάζει ολοένα και περισσότερα projects για την τηλεόραση και τους κινηματογράφους, μετά τη μεγάλη εμπορική επιτυχία που γνώρισε το Uncharted. Μέχρι τώρα ξέρουμε πως έρχονται σειρές βασισμένες στα Horizon, God of War και Twisted Metal, καθώς και ταινίες βασισμένες στα Gran Turismo και Ghost of Tsushima.