Ο σκηνοθέτης του "Northman" εξηγεί γιατί δεν παίζει ποτέ να κάνει ταινία για τη Marvel

Ο Robert Eggers ούτε που θέλει να ακούει για superhero ταινίες
30 Μαΐου 2022 20:28
Ο σκηνοθέτης του "Northman" εξηγεί γιατί δεν παίζει ποτέ να κάνει ταινία για τη Marvel

Η 3η ταινία του Robert Eggers, το πολυσυζητημένο "The Northman" μπορεί να λατρεύτηκε από τους κριτικούς με το σκορ του στο Rotten Tomatoes να είναι "Fresh" στο 89% όμως αυτό δεν του εγγυήθηκε και μια καλή πορεία στις αίθουσες. Αυτόν τον καιρό "Ο Άνθρωπος του Βορρά" ολοκληρώνει τις προβολές του στον κόσμο και η συγκομιδή είναι απογοητευτική με μόλις $66.7 εκατ., την ώρα που το budget του λέγεται ότι έφτασε τα $90 εκατομμύρια

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στη Daily Beast, ο Eggers συζήτησε το κινηματογραφικό του μέλλον και εάν θα σκεφτόταν ξανά την στρατηγική του για τα projects που διαλέγει να αναλαμβάνει. Παραδέχεται ότι από εδώ και πέρα θα ξανασκεφτεί το πώς θα κάνει "pitch" -θα προτείνει δηλαδή στα στούντιο- μια ταινία, δηλώνει ότι δε θα έκανε μια superhero ταινία όπως αυτές της Marvel Studios. Χαρακτηριστικά τα όσα δήλωσε: 

Πρέπει να αναθεωρήσω την στρατηγική μου σχετικά με το τι προτείνω σαν ιδέες στα στούντιο. Δηλαδή πως θα είμαι ο εαυτός μου και να μπορώ να επιβιώσω σε αυτό το περιβάλλον; Επειδή, παρόλο που δε θα με ήθελαν εξάλλου, δε θα ήθελα να σκηνοθετήσω ταινία της Marvel και ούτε και να προσπαθήσω να πάρω τα δικαιώματα του Spawn ή κάτι παρόμοιο. θα συνεχίσω να κάνω αυτό που θέλω να κάνω. Αλλά γνωρίζου ότι όλοι είναι νευρικοί τώρα. Όλοι είναι αγχωμένοι και είναι δικαιολογημένο. 

Αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα νέα σκηνοθετικά αστέρια του Χόλιγουντ με φρέσκια ματιά και ένα ρεζουμέ αρκετά καυτό για να συνεχίσει να κάνει αυτό που αγαπά στην ανεξάρτητη σκηνή, εκεί όπου έχει λάμψει άλλωστε με τα "The Witch" και "The Lighthouse".