Nosferatu: Ο σκηνοθέτης του The Witch επιστρέφει με το remake της απόλυτης horror ταινίας (ΕΙΚΟΝΑ)

Πρώτη ματιά στη θεοσκότεινη νέα ταινία του σκηνοθέτη του Robert Eggers
20 Νοεμβρίου 2023 19:22
Nosferatu: Ο σκηνοθέτης του The Witch επιστρέφει με το remake της απόλυτης horror ταινίας (ΕΙΚΟΝΑ)

Ο Robert Eggers, ο οποίος είναι ο σκηνοθέτης του εξαιρετικού The Witch, αλλά και των The Lighthouse και The Northman, επιστρέφει στη σκηνοθετική καρέκλα με μία ολοκαίνουργια ταινία τρόμου. Πιο συγκεκριμένα, ο γνωστός δημιουργός ετοιμάζει το remake του Nosferatu και πλέον έχουμε την πρώτη ματιά στην ταινία.

Πιο συγκεκριμένα, το γνωστό περιοδικό, Empire, κυκλοφόρησε την πρώτη επίσημη εικόνα από το Nosferatu με τον Eggers να δηλώνει τα εξής: Ναι, είναι μια τρομακτική ταινία. Είναι μια ταινία τρόμου με Gothic στοιχεία.  Και νομίζω ότι δεν έχει υπάρξει μια Gothic ταινία τόσο παλιά που να είναι τόσο τρομακτική.

Στο νέο Nosferatu παίζουν οι Willem Dafoe, Bill Skarsgard, Nicholas Hoult, Emma Corrin και Lily-Rose Depp, καθώς και οι Aaron Taylor-Johnson, Simon McBurney και Ralph Ineson.

Δείτε την πρώτη εικόνα παρακάτω:

Η ταινία θα παραμείνει πιστή στη βασική υπόθεση του Nosferatu με επίκεντρο τον αρχαίο βρικόλακα της Τρανσυλβανίας, ο οποίος αποκτά εμμονή με μία νεαρή γυναίκα, καταδιώκοντάς την. Όπως και το πρωτότυπο, η ταινία θα διαδραματίζεται στη Γερμανία του 19ου αιώνα. Μην περιμένετε όμως ο Dafoe να είναι ο αιματηρός Βρικόλακας, γιατί αυτό το ρόλο τον έχει αναλάβει ο Skarsgard.

Από το 2017 ο Eggers θέλει να αναβιώσει τον Nosferatu στη μεγάλη οθόνη, με τον Harry Styles να ήταν κάποια στιγμή ο επικρατέστερος για να παίξει το γνωστό βαμπίρ. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι δύο ακόμη remake της κλασικής ταινίας τρόμου του 1922 βγήκαν στις αίθουσες, η πρώτη ήταν δια χειρός Werner Herzog το 1979 με τίτλο Nosferatu the Vampyre και η άλλη το 2000, με το "Shadow of the Vampire" (Στη Σκιά του Βρικόλακα) με πρωταγωνιστές τους John Malkovich και τον William Dafoe στο ρόλο του Νοσφεράτου.

Το Nosferatu δεν έχει ακόμα ημερομηνία πρεμιέρας, αλλά θα παίξει κάποια στιγμή μέσα στο 2024.