Μάθαμε πότε θα βγει ο νέος “Nosferatu“ στις αίθουσες από τον σκηνοθέτη του The Lighthouse

O Robert Eggers επιστρέφει με ένα remake που ήθελε εδώ και χρόνια να γυρίσει
28 Νοεμβρίου 2023 23:45
Μάθαμε πότε θα βγει ο νέος “Nosferatu“ στις αίθουσες από τον σκηνοθέτη του The Lighthouse

Το remake του Nosferatu αναμφίβολα είναι ήδη στη λίστα των πιο αναμενόμενων ταινιών τρόμου του 2024 και τώρα μάθαμε επίσημα την ημερομηνία πρεμιέρας του. 

Ετοιμαστείτε για μια horror χριστουγεννιάτικη σεζόν καθώς το "Nosferatu" δια χειρός Robert Eggers, σκηνοθέτη των "The Witch", "The Lighthouse" και "The Northman", θα κάνει πρεμιέρα στις 25 Δεκεμβρίου του 2024. Την ίδια μέρα επίσης θα κυκλοφορήσει και η επόμενη άγνωστη και ατιτλοφόρητη ταινία του Jordan Peele, σκηνοθέτη των "Get Out", "Us" και "Nope", ενώ θα γνωρίσει ανταγωνισμό τόσο από το "Mufasa" το prequel του The Lion King και το Sonic The Hegdehog 3 που θα βγουν στις 20 Δεκεμβρίου. 

Η νέα εκδοχή του κλασικού κινηματογραφικού έργου περιγράφεται ως μια "γοτθική ιστορία εμμονής μεταξύ μιας στοιχειωμένης νεαρής γυναίκας και του τρομακτικού βαμπίρ που την έχει ξετρελάνει, προκαλώντας ανείπωτη φρίκη στο πέρασμά του".

Στο νέο Nosferatu παίζουν οι Willem Dafoe, Bill Skarsgard, Nicholas Hoult, Emma Corrin και Lily-Rose Depp, καθώς και οι Aaron Taylor-Johnson, Simon McBurney και Ralph Ineson. Παρακάτω μπορείτε να δείτε και ένα νέο στιγμιότυπο από την ταινία τρόμου, με τον χαρακτήρα του Hoult σε πρώτο πλάνο, αλλά και τον Νοσφεράτου να φαίνεται θολωμένος ωστόσο. 

Η ταινία θα παραμείνει πιστή στη βασική υπόθεση του Nosferatu με επίκεντρο τον αρχαίο βρικόλακα της Τρανσυλβανίας, ο οποίος αποκτά εμμονή με μία νεαρή γυναίκα, καταδιώκοντάς την. Όπως και το πρωτότυπο, η ταινία θα διαδραματίζεται στη Γερμανία του 19ου αιώνα. Τον βασικό ρόλο του βρικόλακα έχει αναλάβει ο Skarsgard.

Από το 2017 ο Eggers θέλει να αναβιώσει τον Nosferatu στη μεγάλη οθόνη, με τον Harry Styles να ήταν κάποια στιγμή ο επικρατέστερος για να παίξει το γνωστό βαμπίρ. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι δύο ακόμη remake της κλασικής ταινίας τρόμου του 1922 βγήκαν στις αίθουσες, η πρώτη ήταν δια χειρός Werner Herzog το 1979 με τίτλο Nosferatu the Vampyre και η άλλη το 2000, με το "Shadow of the Vampire" (Στη Σκιά του Βρικόλακα) με πρωταγωνιστές τους John Malkovich και τον William Dafoe στο ρόλο του Νοσφεράτου.