Nosferatu: Δείτε τον Willem Dafoe ως κυνηγό βρικολάκων στη νέα ταινία του Robert Eggers

Νέα ματιά στην αναγέννηση του Nosferatu
18 Δεκεμβρίου 2023 19:25
Nosferatu: Δείτε τον Willem Dafoe ως κυνηγό βρικολάκων στη νέα ταινία του Robert Eggers

Στη δημοσιότητα δόθηκε ακόμη μια εικόνα από την επερχόμενη ταινία τρόμου, Nosferatu, την οποία έχει αναλάβει ο γνωστός σκηνοθέτης, Robert Eggers, που έγινε ευρέως γνωστός από το The Witch και το The Lighthouse.

Το αποκλειστικό έχει το EW, το οποίο παρουσιάζει για πρώτη φορά τον χαρακτήρα που θα υποδυθεί ο Willem Dafoe στην ταινία, τον Professor Albin Eberhart Von Franz, έναν κυνηγό βρικολάκων. Στην εικόνα βλέπουμε τον χαρακτήρα του Dafoe με μία εμβληματική ενδημασία σε ένα μέρος που φαίνεται να καίγεται και με εκείνον να γελάει.

«Αυτή η σκηνή, εκτός από πραγματικές φλόγες, είχε 2.000 πραγματικούς αρουραίους», δήλωσε ο Eggers, ο οποίος συνεργάζεται 3η φορά με τον Dafoe μετά τα Lighthouse και The Northman.

Δείτε τη νέα εικόνα παρακάτω:

Η νέα εκδοχή του κλασικού κινηματογραφικού έργου περιγράφεται ως μια "γοτθική ιστορία εμμονής μεταξύ μιας στοιχειωμένης νεαρής γυναίκας και του τρομακτικού βαμπίρ που την έχει ξετρελάνει, προκαλώντας ανείπωτη φρίκη στο πέρασμά του".

Στο νέο Nosferatu παίζουν οι Willem Dafoe, Bill Skarsgard, Nicholas Hoult, Emma Corrin και Lily-Rose Depp, καθώς και οι Aaron Taylor-Johnson, Simon McBurney και Ralph Ineson.

Η ταινία θα παραμείνει πιστή στη βασική υπόθεση του Nosferatu με επίκεντρο τον αρχαίο βρικόλακα της Τρανσυλβανίας, ο οποίος αποκτά εμμονή με μία νεαρή γυναίκα, καταδιώκοντάς την. Όπως και το πρωτότυπο, η ταινία θα διαδραματίζεται στη Γερμανία του 19ου αιώνα. Τον βασικό ρόλο του βρικόλακα έχει αναλάβει ο Skarsgard.

Μάθαμε πότε θα βγει ο νέος “Nosferatu“ στις αίθουσες από τον σκηνοθέτη του The Lighthouse

Από το 2017 ο Eggers θέλει να αναβιώσει τον Nosferatu στη μεγάλη οθόνη, με τον Harry Styles να ήταν κάποια στιγμή ο επικρατέστερος για να παίξει το γνωστό βαμπίρ. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι δύο ακόμη remake της κλασικής ταινίας τρόμου του 1922 βγήκαν στις αίθουσες, η πρώτη ήταν δια χειρός Werner Herzog το 1979 με τίτλο Nosferatu the Vampyre και η άλλη το 2000, με το "Shadow of the Vampire" (Στη Σκιά του Βρικόλακα) με πρωταγωνιστές τους John Malkovich και τον William Dafoe στο ρόλο του Νοσφεράτου.

Το Nosferatu θα παίξει στους κινηματογράφους στις 25 Δεκεμβρίου του 2024.