Nosferatu: Τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Robert Eggers ολοκληρώθηκαν

Η παραγωγή είχε ξεκινήσει πριν τρεις μήνες
30 Μαΐου 2023 23:20
Nosferatu: Τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Robert Eggers ολοκληρώθηκαν

Φαίνεται ότι το Nosferatu (Νοσφεράτου) του Robert Eggers (The Witch, The Lighthouse) ολοκληρώθηκε όσον αφορά ένα κομμάτι του, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα του Prague Reporter, τα γυρίσματα της ταινίας ολοκληρώθηκαν πριν λίγες μέρες στην Πράγα.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο site, τα γυρίσματα ξεκίνησαν πριν από περίπου τρεις μήνες και στις 19 Μαίου ολοκληρώθηκαν χωρίς να γίνει γνωστό σε ξένα μέσα ενημέρωσης. Το δημοσίευμα λέει μεταξύ άλλων: Το Nosferatu ολοκλήρωσε «ήσυχα» τα γυρίσματά του που κράτησαν τρεις μήνες. Ο κινηματογραφιστής Jarin Blaschke επιβεβαίωσε ότι η ταινία γυρίστηκε έγχρωμη, με τον «ρομαντισμό» του 19ου αιώνα.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, ο κεντρικός πρωταγωνιστής του φιλμ θα είναι ο Bill Skarsgard, ενώ στο cast θα βρίσκονται επίσης και οι Willem Dafoe, Nicholas Hoult, Emma Corrin, Aaron Taylor-Johnson, Simon McBurney, Ralph Ineson και Lily-Rose Depp.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το νέο Nosferatu θα μείνει πιστό στη βασική υπόθεση που γνωρίζετε, με επίκεντρο τον αρχαίο βρικόλακα της Τρανσυλβανίας, ο οποίος αποκτά εμμονή με μία νεαρή γυναίκα, καταδιώκοντάς την.

Ο Eggers εκτός από τη σκηνοθεσία έχει γράψει και το σενάριο, ενώ στην παραγωγή βρίσκεται και η Focus Features.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι δύο ακόμη remake της κλασικής ταινίας τρόμου του 1922 βγήκαν στις αίθουσες, η πρώτη ήταν δια χειρός Werner Herzog το 1979 με τίτλο Nosferatu the Vampyre και η άλλη το 2000, με το "Shadow of the Vampire" (Στη Σκιά του Βρικόλακα) με πρωταγωνιστές τους John Malkovich και τον William Dafoe στο ρόλο του Νοσφεράτου.

To Nosferatu δεν έχει ακόμη κάποιο παράθυρο κυκλοφορίας.