Η Θεσσαλονίκη ξανά Χόλιγουντ: Ο Robert De Niro γυρίζει σκηνές για τη νέα του ταινία στη ΧΑΝΘ (ΦΩΤΟ)

Αποκλειστικές φωτογραφίες από τα νυχτερινά γυρίσματα
25 Μαΐου 2022 14:57
Η Θεσσαλονίκη ξανά Χόλιγουντ: Ο Robert De Niro γυρίζει σκηνές για τη νέα του ταινία στη ΧΑΝΘ (ΦΩΤΟ)

Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται ξανά το Χόλιγουντ καθώς και επίσημα από τα ξημερώματα της Τρίτης ξεκίνησαν τα γυρίσματα του Tin Soldier, της νέας ταινίας που πρωταγωνιστεί ο θρυλικός Robert De Niro μαζί με τους Jamie Foxx και Scott Eastwood. 

Ο φακός μας βρέθηκε για μια ακόμη φορά -μετά το The Bricklayer- κοντά στο πλατό που στήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ με δεκάδες φορτηγά και εξοπλισμό, εκεί όπου πετύχαμε τον Robert De Niro να γυρίζει μερικές σκηνές για την ταινία. 

Έγινε γνωστό από το Film Office της Θεσσαλονίκης σε ειδική συνέντευξη Τύπου ότι τα γυρίσματα του Tin Soldier θα γίνουν κατά 80% στη Θεσσαλονίκη και κατά 20% στη Δράμα, ενώ το budget της τελικά ανέρχεται στα 38 εκατομμύρια ευρώ. Μέχρι σήμερα οι κινηματογραφικές παραγωγές που γυρίστηκαν τον τελευταίο χρόνο στη Κεντρική Μακεδονία έφεραν έσοδα της τάξης των 60 εκ. ευρώ στην τοπική κοινωνία.

Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες

Tin Soldier Γυρίσματα ΧΑΝΘ

 

Λίγα λόγια για την ιστορία του Tin Soldier

Η πλοκή του βασίζεται γύρω από τον "The Bokushi" (Jamie Foxx) ο οποίος αποτελεί ένα είδους κήρυκα για χιλιάδες βετεράνους πολέμου που τους προσηλυτίζει με την υπόσχεση να τους δώσει προστασία και σκοπό στις ζωές τους. Ύστερα από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες να εισχωρήσει στο απόρθητο φρούριο αυτής της παραστρατιωτικής μονάδας, ο Emmanuel Ashburn (Robert De Niro) επιστρατεύει τον Nash Cavanaugh (Eastwood), έναν πρώην ειδικοδυναμίτη που κάποτε ήταν ακόλουθος του Bokushi. Ο Nash συμφωνεί να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες εκ των έσω που κατέχει για τον αινιγματικό αρχηγό τους με σκοπό να εκδικηθεί τον άνθρωπο που του πήρε τα πάντα από τη ζωή, καθώς και τον έρωτα της ζωής του. 

Εκτός από τους Scott Eastwood, Robert De Niro και Jamie Foxx θα πρωταγωνιστεί και ο John Leguizamo (Encanto, John Wick). Τη σκηνοθεσία του Tin Soldier έχει αναλάβει ο Brad Furman (The Lincoln Lawyer, The Infiltrator), σε σενάριο του Jess Fuerst

Πριν μερικές ημέρες ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του "The Bricklayer", της τρίτης κατά σειρά χολιγουντιανής ταινίας μετά τα "The Enforcer" και "Expendables 4", που αποτελούν παραγωγή των Millenium Media σε συνεργασία με τα Nu Boyana Film Studios Hellenic