May the 4th ή αλλιώς Star Wars Day: Δείτε πως τη γιόρτασαν φέτος οι fans και όχι μόνο

Αφιερώματα, trailers, ειδικά emojis και άλλα πολλά!
04 Μαΐου 2022 17:06
May the 4th ή αλλιώς Star Wars Day: Δείτε πως τη γιόρτασαν φέτος οι fans και όχι μόνο

Είναι η επίσημη ημέρα εορτασμού του σύμπαντος του Star Wars αλλιώς γνωστή ως "May The 4th" ή "Star Wars Day" και γιορτάζεται όπως προδίδει η ονομασία της κάθε χρόνο στις 4 Μαΐου. Κυρίως επειδή κάνει ρήμα με τη φράση "May The Force Be With You" (Είθε η Δύναμη να είναι μαζί σου) που αποτελεί σήμα κατατεθέν του σύμπαντος του George Lucas

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα οι εορτασμοί από τους Star Wars fans είναι έντονοι καθώς διοργανώνονται διάφορα events ανά τον κόσμο, ειδικές προβολές ή και ολόκληρες παρέες για μαραθώνιους προβολών ταινιών, ώστε να τιμήσουν το λατρεμένο αυτό σύμπαν σε έναν γαλαξία, πολύ, πολύ μακριά από εμάς. 

Φέτος η Lucasfilm επιφύλασσε ένα δυνατό δωράκι με το επίσημο νέο trailer του Obi-Wan Kenobi, με τον Ewan McGregor στον ομώνυμο ρόλο, το οποίο αποκαλύπτει μια ματιά στον Darth Vader του Hayden Christensen που είναι βγαλμένη χωρίς υπερβολές από ταινία τρόμου. 

Δείτε το νέο trailer του Obi-Wan Kenobi

Το νέο επεισόδιο του Disney Gallery είναι διαθέσιμο στο Disney Plus και είναι αφιερωμένο εξαιρετικά στη δημιουργία του The Book of Boba Fett, όπου αποκαλύπτονται πλάνα από τα παρασκήνια που δεν είχαμε δει ποτέ. Κυρίως αναφερόμαστε στα γυρίσματα των σκηνών με τον Luke, την Ahsoka και τον Grogu, όπου ο Mark Hamill φαίνεται να υποδύεται τον εμβληματικό χαρακτήρα του χωρίς φυσικά το αξιοθαύμαστο deepfake CGI που τον έκανε νεότερο αλά Return of the Jedi. 

Ο Twitter λογαριασμός του Star Wars αποκάλυψε μερικά ειδικά emojis ανήμερα της Star Wars Day, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ενόψει της σειράς Obi-Wan Kenobi. Έτσι εάν χρησιμοποιείτε συγκεκριμένα hashtags θα είναι ντυμένα με ένα ταιριαστό emoji όπως του Vader, του Obi-Wan και των Inquisitors.

Επίσης εάν θέλετε να προμηθευτείτε παιχνίδια ή και merch του Star Wars είναι η κατάλληλη ημέρα καθώς υπάρχουν διάφορες προσφορές σε ηλεκτρονικά καταστήματα. Για παράδειγμα η επίσημη σελίδα του Star Wars σας προτείνει διάφορες εκπτώσεις και ευκαιρίες στα βιντεοπαιχνίδια όπως όλα τα Star Wars παιχνίδια σε έκπτωση έως και 75% στο Xbox Store και έως 70% στο PlayStation Store, ενώ οι ίδιες εκπτώσεις ισχύουν για τα SteamGOGHumbleEpic Games Store, και Origin στα PC. 

Το Fortnite επίσης εμπλουτίστηκε με μπόλικο νέο Star Wars περιεχόμενο: 

Εκατοντάδες fans ανά τον κόσμο κάνουν τα δικά τους εικαστικά για την May the 4th: 

Στο ειδικό αφιέρωμα του National Geographic μπορείτε να εξερευνήσετε τα πανέμορφα πραγματικά τοπία του Star Wars εδώ στη Γη και να δείτε όλα τα σημεία όπου γυρίστηκαν οι ταινίες:

Οι celebrities που γιόρτασαν τη May the 4th

Ο Samuel Jackson που υποδύεται τον Mace Windu ανέβασε μια selfie, όπου φοράει μια μπλούζα από το Star Wars Visions και ευχήθηκε καλή May the 4th. 

O Billy Dee Williams που υποδύεται τον Lando Calrissian επίσης έστειλε τις ευχές του 

O σκηνοθέτης της sequel τριλογίας, J.J. Abrams, τίμησε τη May the 4th και τη μνήμη της αείμνηστης Carrie Fisher. 

Εσείς πώς θα γιορτάσετε τη May The 4th;