Αυτά είναι νέα: Η Disney θα επιστρέψει στα κλασικά 2D κινούμενα σχέδια  

Στη χρυσή εποχή των κινουμένων σχεδίων που μεγαλώσαμε

Αυτά είναι νέα: Η Disney θα επιστρέψει στα κλασικά 2D κινούμενα σχέδια

Σε μια ευχάριστη και αναπάντεχη για τα δεδομένα της εποχή εξέλιξη μαθαίνουμε ότι η Disney σκοπεύει να κάνει μια στροφή προς την "Χρυσή Εποχή" της, τότε που οι ταινίες της ήταν ζωγραφισμένες στο χέρι με κλασικό 2D σκίτσο

Είναι εκείνη η εποχή που χάρισε ανεπανάληπτες και κλασικές ταινίες όπως τη "Χιονάτη και τους 7 Νάνους", τον "Πινόκιο", το "Fantasia", τη "Μικρή Γοργόνα", τον "Ηρακλή", τον "Βασιλιά των Λιονταριών", τις "Αριστόγατες", την "Ποκαχόντας" και τον "Αλλαντίν". 

Με την άνοδο του 3D animation και την απόκτηση της Pixar, η Walt Disney Animation προσανατολίστηκε στη νέα της εποχή, αυτή που μέχρι και σήμερα γνωρίζουμε. 

Δια στόματος του βετεράνου animator της Walt Disney Animation, Eric Goldberg, μαθαίνουμε πως η Disney θα επιστρέψει στο 2D animation με το οποίο έχτισε άλλωστε τη φήμη της. Μιλώντας στο IndieWire δήλωσε: 

"Εδώ και καιρό κάνω μια καμπάνια για να εκπαιδεύσω κόσμο στο χειροποίητο animation και όσο οι CG ταινίες γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, η ιδέα γίνονται όλο και λιγότερο σημαντική για το στούντιο. Τώρα όμως υπάρχει μια ατμόσφαιρα και μια ομάδα ατόμων που αναγνωρίζουν ότι αυτό είναι μέρος της κληρονομιάς της και είναι κάτι το φανταστικό. 

Ευτυχώς έχουμε κόσμο που μπορεί να κάνει και τα δύο, αλλά το να δεσμευτώ στο να εκπαιδεύσω μια νέα γενιά animators είναι ένα πανέμορφο πράγμα και κάτι απόλυτα σωστό από πλευράς μας."

Ανάμεσα στα σχέδια της Disney που μπόρεσε να αναφέρει ο Goldberg περιλαμβάνονται ταινίες και σειρές με χειροποίητο σκίτσο αλλά και "υβρίδια", ενώ πρόσφατα πειραματίστηκε με τον παλιό της εαυτό στη πειραματική σειρά ταινιών μικρού μήκους "Short Circuit" του Disney Plus. 

Πολύ ευχάριστα νέα για όσους νοσταλγούν εκείνη την εποχή του 2D χειροποίητου κινουμένου σχεδίου, που μεγάλωσε κυριολεκτικά γενιές παιδιών.