Το Sonic 2 έγινε η πιο επιτυχημένη videogame ταινία όλων των εποχών στις ΗΠΑ

Ξεπερνώντας με άνεση το ρεκόρ της πρώτης Sonic the Hedgehog ταινίας
27 Απριλίου 2022 17:10
Το Sonic 2 έγινε η πιο επιτυχημένη videogame ταινία όλων των εποχών στις ΗΠΑ

Ένα πολύ σημαντικό ορόσημο στην εμπορική του πορεία κατάφερε το Sonic the Hedgehog 2, δείγμα του πόσο πολύ έχει αγκαλιάσει κιόλας το κοινό τις κινηματογραφικές περιπέτειες του μπλε σκαντζόχοιρου της Sega. 

Πλέον το Sonic 2 αποτελεί την πιο επιτυχημένη εμπορικά videogame ταινία όλων των εποχών όσον αφορά το αμερικάνικο box office εκεί όπου, σύμφωνα με το Box Office Mojo, μετράει πάνω από $147 εκατ. εισπράξεις την ώρα που η πρώτη ταινία Sonic είχε ολοκληρώσει με $146 εκατ. δολάρια. Βέβαια αξίζει να σημειωθεί πως τότε η ταινία κυκλοφόρησε ακριβώς στην αρχή της πανδημίας της COVID-19 την ώρα που το sequel κυκλοφορεί όσο ακόμη εξελίσσεται. 

Ο πρωταγωνιστής και ηθοποιός που δανείζει τη φωνή του στον Sonic, Ben Schwartz, μοιράστηκε τα νέα και τον ενθουσιασμό του για την πορεία του Sonic 2 στο Twitter του. 

Η παγκόσμια συγκομιδή του Sonic 2 βρίσκεται λίγο πάνω από τα $289 εκατ. και οδεύει προς τα $300 εκατομμύρια. Το εάν θα γίνει και παγκοσμίως η πιο επιτυχημένη videogame ταινία μένει να φανεί αν και έχει πολύ δρόμο ακόμα. Κάτοχος αυτού του ρεκόρ είναι το "Warcraft" με $439 εκατομμύρια