Η άκρως ακατάλληλη ταινία της Marilyn Monroe είναι μια μίξη "Raging Bull και Citizen Kane"

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ο σκηνοθέτης της Andrew Dominik
19 Απριλίου 2022 14:21
Η άκρως ακατάλληλη ταινία της Marilyn Monroe είναι μια μίξη "Raging Bull και Citizen Kane"

Η Ana De Armas θα είναι η κινηματογραφική Merilyn Monroe στην -είναι και δεν είναι- βιογραφική ταινία της διάσημης χολιγουντιανής περσόνας των '50s που θεωρήθηκε ως το απόλυτο "sex symbol" της εποχής. 

Με τίτλο "Blonde" την ταινία σκηνοθετεί ο Andrew Dominik γνωστός για το "Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford" και σε μια νέα του συνέντευξη το σύγκρινε με δύο ταινίες που θεωρούνται ευρέως ως διαμάντια του σινεμά, το "Raging Bull" του Martin Scorsese και το "Citizen Kane" του Orson Welles. Ειδικά το τελευταίο μοιράζεται και ένα κοινό με το "Blonde" καθώς είναι ψευδώς βιογραφικό φιλμ. 

Χαρακτηριστικά δήλωσε: 

Το Blonde είναι μια ταινία για όλα τα παιδιά που δεν γνώρισαν αγάπη στον κόσμο. Είναι κάτι σαν το Citizen Kane και το Raging Bull να έκαναν μια κόρη. Η ιδέα πίσω από το Blonde ήταν ένα λεπτομερές δράμα για την παιδική ηλικία και να δείξει πως αυτά τα τραύματα δημιουργούν χάσματα στους ενήλικες μεταξύ μιας δημόσιας και μιας ιδιωτικής ζωής. Επίσης έχει να κάνει με το πως ένας ενήλικας βλέπει τον κόσμο μέσα από το πρίσμα των παιδικών τραυμάτων και είναι μια ιστορία για ένα άτομο που η λογική οπτική του κόσμου, υπερκαλύπτεται από το υποσυνείδητό της και χρησιμοποιεί την φιγούρα της Marilyn Monroe. 

Η αναφορά στο ότι είναι ψευδώς βιογραφική ταινία βασίζεται στο ότι η Joyce Carol Oates, που έχει γράψει το βιβλίο όπου αντλεί έμπνευση η ταινία, έχει ξεκαθαρίσει ότι περιέχει στοιχεία μυθοπλασίας. Το Blonde θα είναι η πρώτη αυστηρώς ακατάλληλη ταινία του Netflix με την ηλικιακή ταξινόμηση NC-17. 

Μαζί με την Ana De Armas πρωταγωνιστούν οι Adrien Brody, Bobby Cannavale, Julianne Nicholson, Caspar Phillipson, Toby Huss, Sara Paxton, Xavier Samuel, Scoot McNairy

To Blonde θα γίνει διαθέσιμο στους συνδρομητές του Netflix μέσα στο 2022