Ο Idris Elba δηλώνει gamer από παιδί και μιλά για τις “ζαβολιές” του με την πειρατεία

Ξεκίνησε να παίζει από το Commodore 64
10 Απριλίου 2022 13:07
Ο Idris Elba δηλώνει gamer από παιδί και μιλά για τις “ζαβολιές” του με την πειρατεία

Στο πλαίσιο μιας συνέντευξης που παραχώρησε στο New York Times για την προώθηση του Sonic The Hedgehog 2, ο Idris Elba αποκάλυψε πως είναι gamer και μάλιστα από μικρή ηλικία.

Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός δήλωσε πως από τα χέρια του έχουν περάσει πάνω κάτω όλες οι κονσόλες που κυκλοφόρησαν μετά το Sega Genesis. Πλέον λατρεύει να αφιερώνει το χρόνο του σε racing παιχνίδια και στο FIFA.

Μάλιστα, ο Elba επισήμανε πως ασχολείται με το χόμπι από μικρός, αφού ξεκίνησε να παίζει στο Commodore 64. Πρόκειται για έναν 8-bit υπολογιστή που έκανε το ντεμπούτο του το 1982, δηλαδή όταν ο Elba ήταν περίπου εννέα ετών. Παρόλο που πλέον το hardware του μπορεί να μοιάζει απαρχαιωμένο, με CPU του 1 MHz και 65KB RAM, αλλά στην εποχή του είχε φιλοξενήσει αμέτρητα παιχνίδια, όπως τίτλους της Lucasfilm Games και διάφορα ports λατρεμένων εμπειριών από τα arcades.

Βέβαια, ο ηθοποιός δεν αποκάλυψε ποιους τίτλους έπαιζε στο Commodore 64, αφού αναφέρθηκε στις “ζαβολιές” του με την πειρατεία. Συγκεκριμένα, οι κασέτες του Commodore 64 μπορούσαν να αντιγραφτούν, κάνοντας σχετικά εύκολη υπόθεση την πειρατεία λογισμικού, με τον Elba να τονίζει:

Θυμάμαι ότι μπορούσες να πάρεις μια κενή κασέτα και να γράψεις ένα παιχνίδι. Μάλιστα, έπρεπε να βγάλεις τα tabs για να μην γράψεις ξανά πάνω της.

Στη συνέχεια, δήλωσε χαριτολογώντας πως όλα του παιχνίδια εννοείται πως ήταν εντελώς «αυθεντικές αγορές».

Για περισσότερα μπορείτε να βρείτε ολόκληρη τη συνέντευξή του πατώντας εδώ.

Να σας υπενθυμίσουμε πως ο Idris Elba δανείζει τη φωνή του στον Knuckles στο Sonic The Hedgehog 2, το οποίο έχει να κάνει το ντεμπούτο του στις ελληνικές αίθουσες από την προηγούμενη εβδομάδα.