Oscars 2022: O Troy Kotsur του "CODA" θα γράψει ιστορία εάν νικήσει

Ο πρώτος κωφός υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός στην κατηγορία Β' Ανδρικού
26 Μαρτίου 2022 19:35
Oscars 2022: O Troy Kotsur του "CODA" θα γράψει ιστορία εάν νικήσει

Ο Troy Kotsur αναμφίβολα είναι ένα από τα πρόσωπα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των Oscars 2022, καθώς χάρισε μια συγκλονιστική  ερμηνεία στο "CODA" (Child of Deaf Adults δηλαδή "Παιδί Κωφών Ενηλίκων") της Apple TV+ που είναι υποψήφια για τρία χρυσά αγαλματίδια. 

Συγκεκριμένα στις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου και Β' Ανδρικού Ρόλου, εκεί όπου αποτελεί τον πρώτο στην ιστορία υποψήφιο ηθοποιό στην κατηγορία του. Γενικότερα όμως είναι ο δεύτερος κωφός ηθοποιός που αποσπά αυτή τη διάκριση διότι η πρώτη ήταν η συμπρωταγωνίστριά του -και σύζυγος επί της οθόνης, Marlee Matlin, η οποία απέσπασε μάλιστα το βραβείο Α' Γυναικείου ρόλου το 1986 για την ερμηνεία της στην ταινία "Children of a Lesser God". 

Εάν καταφέρει να νικήσει θα γίνει ο πρώτος άνδρας κωφός ηθοποιός στην ιστορία που βραβεύεται από την Ακαδημία και το πρώτο επί της οθόνης κωφό ζευγάρι ηθοποιών με Όσκαρ βραβείο στις πλάτες του. 

Αξίζει βέβαια να αναφέρουμε πως ήδη έχει βραβευτεί από τα BAFTA, τα Screen Actor Guild Awards, ενώ είχε και μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα. 

Τις εντυπώσεις μας από την ερμηνεία του Kotsur αλλά και του "CODA" θα βρείτε πατώντας εδώ

Η 94η Τελετή Απονομής των Oscars θα προβληθεί την Κυριακή 27 Μαρτίου (ξημερώματα Δευτέρας για την Ελλάδα) στις 03:00. Μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com για την κάλυψη των φετινών βραβείων Όσκαρ.