Το κινηματογραφικό σύμπαν της DC θα εστιάζει στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα

Δίνει ιδιαίτερη σημασία στους σκηνοθέτες που θα αναθέτει τα projects
12 Μαρτίου 2022 19:37
Το κινηματογραφικό σύμπαν της DC θα εστιάζει στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα

Εκ του αποτελέσματος η επιλογή της DC να αναθέσει στον Matt Reeves το "The Batman' αποδείχθηκε ολόσωστη και σε αυτή την κατεύθυνση θέλει να κινηθεί η Warner Bros. Ο CEO της εταιρίας, Toby Emmerich αποκαλύπτει την προσέγγιση που θα έχουν οι ταινίες της DC σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο Deadline. 

Το κλειδί της επιτυχίας σύμφωνα με τη DC Films είναι η ποιότητα και όχι η ποσότητα, αλλά ούτε τη νοιάζει να προσθέτει easter eggs που θα πρέπει να στήνουν sequels ταινιών. 

Τα όσα είπε χαρακτηριστικά: 

Το μυστικό στην βιομηχανία των ταινιών είναι η ποιότητα. Είναι η καλύτερη στρατηγική τόσο για τις τυπικές ταινίες όσο και τις superhero. Οι ταινίες δε χρειάζεται όλες να έχουν το ίδιο τόνο ή να συνδέονται απαραίτητα με άλλες ταινίες της DC ή να έχουν easter eggs που θα στήνουν την επόμενη ταινία. Η ποιότητα είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για εμάς και το πιο σημαντικό πράγμα που μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα είναι ο σκηνοθέτης που προσλαμβάνεις. 

Η λογική της DC θα βρει πολλούς σύμφωνους αν και το φιάσκο του Joss Whedon με το Justice League θα το θυμούνται όλοι. Τουλάχιστον μετά διόρθωσε την κατάσταση με το Zack Snyder's Justice League. 

Οι μπηχτές στην Marvel Studios είναι προφανείς στα λόγια του. Πάντως για την ιστορία ο Todd Phillips ανέλαβε το JOKER, o James Gunn το "The Suicide Squad", ο Andy Muschietti των "IT" το "The Flash", ο Jaume Collet-Serra το "Black Adam", ο David F. Sandberg το Shazam 2 και ο James Wan το "Aquaman 2".