Aquaman 2: Ο Jason Momoa καλείται να σώσει τις θάλασσες στο επικών διαστάσεων πρώτο trailer

To Aquaman and the Lost Kingdom βγαίνει στις αίθουσες στις 19 Δεκεμβρίου
14 Σεπτεμβρίου 2023 19:35
Aquaman 2: Ο Jason Momoa καλείται να σώσει τις θάλασσες στο επικών διαστάσεων πρώτο trailer

Πριν μερικές μέρες η DC Films και Warner Bros. είχαν κυκλοφορήσει το teaser του teaser για το πολυαναμενόμενο Aquaman 2 ή "Aquaman and the Lost Kingdom" όπως είναι επίσημα ο τίτλος του. Τώρα όμως κυκλοφόρησε το κανονικό πρώτο trailer -όπως είχε υποσχεθεί το teaser- δίνοντας μια πρώτη χορταστική ματιά στα όσα ετοίμασε ο James Wan για την μεγαλειώδη επιστροφή του Jason Momoa στο ρόλο του Aquaman. 

Kαι όταν λέμε μεγαλειώδη το εννοούμε αφού τα επικών διαστάσεων σκηνικά, παρόλο που είναι ένα ατέρμονο CGI-fest, εντυπωσιάζουν με την ποικιλία αλλά και την πυκνή τους φωτογραφία. Το trailer εστίασε στη νέα ζωή του Arthur Curry, ο οποίος έχει ένα παιδί να μεγαλώσει και να προστατέψει, αν και η Mera της Amber Heard φάνηκε να απουσιάζει από τη ζωή του Aquaman, παρά το ότι εμφανίζεται για δυο-τρία καρέ μόλις. 

Και στο κεντρικό άξονα της ταινίας θα είναι η επανένωση του Arthur με τον ετεροθαλή αδερφό του και πρώην βασιλιά της Ατλαντίδος, Orm, που τον υποδύεται ο Patrick Wilson. Οι δυο τους θα πρέπει να αφήσουν τις διαφορές τους στην άκρη μιας και ο στρατός και το μένος του Black Manta να εξολοθρεύσει τον Aquaman είναι προ των πυλών. 

Δείτε το trailer του Aquaman and the Lost Kingdom 

Φαντάζει πάντως σαν μια φαντασμαγορική για τους fans της DC ταινία που στοχεύει πλήρως στο popcorn τύπου θέαμα, η οποία θα είναι και η τελευταία της παλιάς φρουράς και του DCEU σύμπαντός της. Βρίσκεται άλλωστε εδώ και πάρα πολύ καιρό στο post production, πριν αναλάβει τα ηνία ο James Gunn με τον Peter Safran και πατήσουν το "reset" στο κινηματογραφικό σύμπαν της DC. 

Το εάν όμως ο Momoa θα παραμείνει ο Aquaman και στη νέα εποχή μένει να φανεί, όπως και το τι αντίκτυπο θα έχει το Aquaman and the Lost Kingdom στο ευρύτερο νέο DC Universe που χτίζεται. 

Η επίσημη σύνοψη του Aquaman 2 έχει ως εξής: "Έχοντας αποτύχει να νικήσει τον Aquaman την πρώτη φορά, ο Black Manta, που εξακολουθεί να διακατέχεται από την ανάγκη να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα του, δεν θα σταματήσει μπροστά σε τίποτα για να εξοντώσει τον Aquaman μια για πάντα. Αυτή τη φορά ο Black Manta είναι πιο τρομακτικός από ποτέ, καθώς χειρίζεται τη δύναμη της μυθικής Μαύρης Τρίαινας, η οποία απελευθερώνει μια αρχαία και κακόβουλη δύναμη. Για να τον νικήσει, ο Aquaman θα στραφεί στον φυλακισμένο αδελφό του Orm, τον πρώην βασιλιά της Ατλαντίδας, για να σφυρηλατήσει μια απρόσμενη συμμαχία. Μαζί, πρέπει να παραμερίσουν τις διαφορές τους προκειμένου να προστατεύσουν το βασίλειό τους και να σώσουν την οικογένεια του Aquaman, αλλά και τον κόσμο, από την ανεπανόρθωτη καταστροφή."

Την ταινία σκηνοθετεί ο James Wan, ενώ πρωταγωνιστούν οι: Jason Momoa, Patrick Wilson, Yahya Abdul-Mateen II, Amber Heard, Dolph Lundgren, Temuera Morrison, Nicole Kidman και Randall Park. Στις νέες προσθήκες συγκαταλέγονται οι: Jani Zhao (Sentimentos), Iniya Moore (Pose) και Vincent Regan (300).

Το Aquaman and the Lost Kingdom αναμένεται να προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες στις 20 Δεκεμβρίου του 2023.