Γιατί απέτυχε το DCEU; Ο σεναριογράφος του Man of Steel μιλάει έξω από τα δόντια

O David S. Goyer αποκάλυψε τα όσα συνέβησαν στη Warner εκείνο τον καιρό
23 Σεπτεμβρίου 2023 14:38
Γιατί απέτυχε το DCEU; Ο σεναριογράφος του Man of Steel μιλάει έξω από τα δόντια

Η απεγνωσμένη προσπάθεια της DC και της Warner Bros. Pictures να χτίσουν ένα κινηματογραφικό σύμπαν ισάξιο του MCU, όταν αυτό βρισκόταν στο ζενίθ του, είχε τα χειρότερα δυνατά αποτέλεσματα και αυτό φάνηκε εκ του αποτελέσματος. Οι 5 τελευταίες ταινίες της DC (Wonder Woman 1984, Justice League, The Suicide Squad, The Flash, Shazam 2) αποτέλεσαν καυτές πατάτες στο box office, προκαλώντας χασούρα εκατοντάδων εκατομμυρίων η κάθε μια τους.

Για την κατάσταση αυτή και πώς προκλήθηκε μίλησε ο David S. Goyer, σεναριογράφος του Man of Steel, της πρώτης ταινίας του DCEU που είχε τα φόντα να ξεκινήσει το αντίπαλο δέος της Marvel και του MCU. 

Στο πλαίσιο μιας εφ'όλης της ύλης συνέντευξής του στο Happy Sad Confused Podcast, o Goyer που είχε συνεισφέρει και στο The Dark Knight, μίλησε έξω από τα δόντια για τους λόγους που απέτυχε το τότε DCEU. 

Ο κυριότερος λόγος ήταν η πίεση για να χτιστεί ένα τέτοιο σύμπαν, την ώρα που η Marvel το έκανε με οργανικό τρόπο, αλλά και οι παρασκηνιακές αλλαγές που διαδέχονταν η μία την άλλη. 

"Στη Warner Bros έλεγαν 'θέλουμε το δικό μας MCU...Χρειαζόμαστε το δικό μας MCU. Και κάποια στιγμή... πρότειναν ποιες θα είναι οι 20 ταινίες που θα βγουν μέσα στα επόμενα 10 χρόνια. Μόνο που καμία από αυτές δεν είχε καν έτοιμο σενάριο. Ήταν τρελό το πόση δομή έχτισαν από αέρα κοπανιστό. Δεν χτίζεις έτσι ένα σπίτι όμως. 

Υπήρχε μια πόρτα που συνεχώς ανοιγόκλεινε από στελέχη της Warner Bros. και της DC. Κάθε 18 μήνες ερχόταν και ένας καινούργιος. Μας έπιανε από το κεφάλι και κάθε νέος επικεφαλής έλεγε "θα το πάμε ακόμη πιο ψηλά, θα γίνουμε ακόμα μεγαλύτεροι". 

 

Παρά το ότι απομένει μια ταινία ακόμη για να τελειώσουν οι υποχρεώσεις του DCEU, με το Aquaman and the Lost Kingdom, ήδη χτίζεται η πρώτη φάση του νέου DC Universe υπό τις οδηγίες του James Gunn και του Peter Safran στα ανανεωμένα DC Studios. H ταινία που θα κάνει αυλαία για το νέο αυτό σύμπαν θα είναι το Superman: Legacy σε σκηνοθεσία του James Gunn το  καλοκαίρι του 2025.