Προς πώληση τα δικαιώματα για Lord of the Rings ταινίες και παιχνίδια!

Με την τιμή να έχει πολλά, πολλά μηδενικά
10 Φεβρουαρίου 2022 15:42
Προς πώληση τα δικαιώματα για Lord of the Rings ταινίες και παιχνίδια!

Ετοιμαστείτε για πολλές ταινίες, σειρές, merchandise και παιχνίδια από την Μέση Γη των Lord of the Rings και Hobbit, αφού τα δικαιώματα για τα έργα του J.R.R. Tolkien βγήκαν ξανά στο σφυρί!

Όπως αποκαλύπτει το Variety μέσα από ένα αποκλειστικό του ρεπορτάζ, η εταιρία παραγωγής Saul Zaentz Co. αποφάσισε να πουλήσει τα δικαιώματα και προσέλαβε την επενδυτική τράπεζα ACF για να έρθει σε επαφή με υποψήφιους αγοραστές. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του μέσου, η άδεια παραγωγής για νέο περιεχόμενο που βασίζεται στον Άρχοντα και όλα τα υπόλοιπα δημιουργήματα του Τόλκιν αναμένεται να κοστίσει το λιγότερο 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Φυσικά, το timing δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού στις 2 Σεπτεμβρίου αναμένεται να κάνει πρεμιέρα η ολοκαίνουργια σειρά-υπερπαραγωγή του Amazon, Lord of the Rings: The Rings of Power, η οποία έχει αναζωπυρώσει για τα καλά το ενδιαφέρον του κοινού και αναμενόμενα κάνει και την τιμή των δικαιωμάτων να ανεβαίνει αντίστοιχα. Η Amazon είναι σίγουρα μέσα στην κούρσα της διεκδίκησης και ενδέχεται να πάρει όλα τα δικαιώματα για μελλοντικές ταινίες, παιχνίδια και ό,τι άλλο περιεχόμενο θέλει ενδεχομένως να παράξει.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρόλο που η Zaentz Co. πήρε την απόφαση να πουλήσει τα δικαιώματα που της ανήκουν, λόγο στην ανάπτυξη των LOTR ταινιών έχει και η Warner Bros. μέσω της New Line Cinema που ευθύνεται για την τριλογία του Peter Jackson.

Βέβαια, το μέσο αναφέρει πως η κατάσταση είναι κάπως μπερδεμένη. Τα δικαιώματα για τις νέες live action ταινίες, όπως όλα φαίνεται επέστρεψαν στην Zaentz Co. πέρυσι, εν μέρει επειδή η Warner. Bros δεν είχε υπό ανάπτυξη νέο LOTR περιεχόμενο. Αυτή η εξέλιξη, σε συνδυασμό με τη σειρά της Amazon, ήταν αρκετά για να πείσουν την διοίκηση της εταιρίας πως ήρθε η ώρα να βρεθεί νέος ιδιοκτήτης.

Για την ώρα η Warner Bros. αρνήθηκε να σχολιάσει την εξέλιξη, αλλά σίγουρα θα υπάρχουν νεότερα γύρω από το θέμα σύντομα, αφού πρόκειται για ένα κολοσσιαίο franchise που θα θέλουν αρκετές εταιρίες να διεκδικήσουν.