Ben Affleck: Τέλος με τον Batman και τους σουπερήρωες γενικότερα

Οριστικό τέλος για τον Affleck στις μεγάλες οθόνες;
16 Δεκεμβρίου 2021 23:24
Ben Affleck: Τέλος με τον Batman και τους σουπερήρωες γενικότερα

Όπως φαίνεται, ο Ben Affleck δε σκοπεύει να φορέσει ξανά τη μπέρτα κάποιου υπερήρωα, αφού δεν έχει πρόθεση γενικότερα να ασχοληθεί ξανά με ταινία που ανήκει σε κάποια ήδη γνωστή σειρά. Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός σχολίασε την χλιαρή εμπορική πορεία του The Last Duel, το οποίο παρά το cast του και το γεγονός πως είχε ως σκηνοθέτη τον Ridley Scott, δεν κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον του κόσμου. Μάλιστα, σε συνδυασμό με την επιτυχία που γνώρισε το The Tender Bar στο Amazon Prime Video, ο Affleck συμπέρανε πως ο τομέας της ψυχαγωγίας έχει αλλάξει αρκετά, με τον κόσμο να στρέφεται πλέον στις διάφορες streaming υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο The Playlist, δήλωσε:

Η τηλεόραση σημάνει κάτι διαφορετικό. Και μόλις έγινε αυτό με το The Last Duel, σκέφτηκα: «Όπως φαίνεται αυτή θα είναι η τελευταία κινηματογραφική κυκλοφορία που θα έχω”. Δε θέλω να κάνω ταινίες που βασίζονται σε IP, όπου υπάρχει αυτό το ήδη ενσωματωμένο κοινό.

Αυτό ήταν κάτι που με ενδιέφερε και κάτι που μου άρεσε, το οποίο ωστόσο δεν μου αρέσει πλέον. Δεν έχω πρόβλημα με τους άλλους ανθρώπους που το κάνουν, αλλά εφόσον το κάνεις, πρέπει να το αγαπάς. Εγώ, λοιπόν, αγαπώ κάτι διαφορετικό και επομένως θέλω να ασχοληθώ με αυτό.

Πραγματικά αυτό που είναι σημαντικό για μένα είναι να το δει ο κόσμος. Εννοώ πως αυτή είναι μια περιορισμένη κυκλοφορία για τους κινηματογράφους και δεν υπάρχει θέμα με αυτό. Γνωρίζω πως το 90% του κόσμου θα το δει στο Amazon και εγώ θέλω να το δουν. Θέλω απλά να δουν την ταινία. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμένα.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, μετά το Flash του 2022 δε θα δούμε ξανά τον Ben Affleck στο ρόλο του σκοτεινού ιππότη. Η εμπειρία του ηθοποιού με τις ταινίες της DC μάλλον τον άφησε απογοητευμένο και πικραμένο, αφού ο ίδιος ήταν υποψήφιος μέχρι και για Χρυσό Βατόμουρο για την ερμηνεία του στο Dawn of Justice. Μάλιστα, ο ηθοποιός είχε δηλώσει στο παρελθόν πως «υπέφερε» στα γυρίσματα του Justice League και ότι ανέλαβε το ρόλο μόνο για τα παιδιά του.

Πλέον η στολή του Batman έχει περάσει στον Robert Pattinson, με τη νέα ταινία του σκηνοθέτη Matt Reeves που αναμένεται το 2022.