Star Wars: Το αληθινό lightsaber της Disney κάνει το όνειρο πραγματικότητα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρουσιάστηκε και επίσημα και ρίχνει σαγόνια η υλοποίηση
04 Μαΐου 2021 17:55
Star Wars: Το αληθινό lightsaber της Disney κάνει το όνειρο πραγματικότητα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Εδώ και καιρό σας είχαμε ενημερώσει για το γεγονός πως η Disney ανέπτυξε ένα κανονικό και "αληθινό" lightsaber από το σύμπαν του Star Wars. Τώρα το τι εννοούμε αληθινό είναι σαφώς στα στενά όρια της δικής μας πραγματικότητας. Δεν είναι μια δέσμη φωτός ικανή να κόψει οτιδήποτε βρει μπροστά της, όπως στις ταινίες, ωστόσο, η εμφάνιση και ο τρόπος που ανάβει έχει τελειοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό που πραγματικά ρίχνει σαγόνια. 

Ανήμερα της May the 4th, που είναι η παγκόσμια ημέρα εορτασμού του σύμπαντος του George Lucas, η Disney βρήκε την κατάλληλη στιγμή για να αποκαλύψει με κάθε επισημότητα στο κοινό πως μοιάζει το αληθινό αυτό φωτόσπαθο -μιας και το είχε παρουσιάσει ήδη κεκλεισμένων των θυρών. Στο μόλις 13 δευτερολέπτων βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι Disney Parks, μια ηθοποιός ντυμένη σαν "Rey" φαίνεται να ανάβει το lightsaber της -στην προκειμένη είναι το εμβληματικό saber του Anakin- τόσο ρεαλιστικά, που σίγουρα θα αναρωτηθείτε αν είναι κάποιο εφέ ή CGI.

Κι όμως δεν υπάρχει κανένα τρικ, καθώς οι μηχανικοί βρήκαν τρόπο για να ξεπετάγεται μια "δέσμη φωτός" από την μεταλλική λαβή, όπως συμβαίνει ακριβώς στις ταινίες και ναι, τώρα μπορείς fan του Star Wars να ουρλιάξεις από ενθουσιασμό με το αποτέλεσμα. Μην βιαστείτε όμως καθώς θα πωλούνται αποκλειστικά στο "Star Wars: Galactic Cruiser", ένα διαδραστικό ξενοδοχείο στις εγκαταστάσεις της Disney που θα ανοίξει τις πύλες του εντός του 2022. 

Ουσιαστικά πρόκειται για μια επέκταση του τεράστιου θεματικού πάρκου Galaxy's Edge που εγκαινιάστηκε το 2019, μόνο που εδώ η ατραξιόν αποκτά μια "Westworld" επιπέδου εμπειρία, που σίγουρα απευθύνεται στους fans του Star Wars που θέλουν να ζήσουν στο έπακρο μια τέτοια εμπειρία.