Κακά μαντάτα για τους κινηματογράφους φέρνουν τα σχέδια της Disney

Η αβεβαιότητα της αγοράς του κινηματογράφου φέρνει δραστικές αλλαγές
20 Νοεμβρίου 2020 09:35
Κακά μαντάτα για τους κινηματογράφους φέρνουν τα σχέδια της Disney

Είναι δεδομένο ότι όπως καλπάζει η πανδημία του κορωνοϊού και δεν αφήνει πολλά περιθώρια σχεδίων, το μέλλον γίνεται αμφίβολο για τη βιομηχανία του σινεμά και των κινηματογραφικών αιθουσών. Η Disney το κατάλαβε αυτό νωρίτερα από όλους καθώς ήταν η πρώτη μεγάλη εταιρία παραγωγής που δοκίμασε τα νερά της μετακόμισης μιας κινηματογραφικής ταινίας στην streaming υπηρεσία της. Το πειραματόζωο ήταν το Mulan και τα αποτελέσματα σε καμία περίπτωση δεν ήταν αποθαρρυντικά. 

Το Deadline μεταδίδει σύμφωνα με δικές του πηγές πως η Disney σκέφτεται να φέρει κι άλλες οικογενειακές ταινίες στο Disney+ προσπερνώντας τους κινηματογράφους, κάτι που σημαίνει αυτομάτως κακά μαντάτα για εκείνους. Ανάμεσα σε αυτές είναι το "Cruella" του Craig Gillespie με τις Emma Stone και Emma Thompson, το "Pinocchio" του Robert Zemeckis με τον Tom Hanks και το "Peter Pan and Wendy" με την Yara Shahidi στο ρόλο της Tinker Bell. 

Σαφώς κάτι τέτοιο δεν έχει οριστικοποιηθεί, όπως τονίζει άλλωστε και το Deadline, αλλά το μεγαλύτερο στούντιο παραγωγής του πλανήτη σκέφτεται όλες τις επιλογές και τα πιθανά σενάρια, καθώς θέλει να προωθήσει ηχηρά το Disney+, σε μια περίοδο που ξεκάθαρα η ψυχαγωγία έχει μεταφερθεί στο σπίτι. 

Πρόσφατα, η Warner Bros. τόλμησε και αυτή να κάνει παρόμοια κίνηση και θα διαθέσει το άκρως αναμενόμενο Wonder Woman 1984 ταυτόχρονα στους κινηματογράφους και το HBO Max -χωρίς περαιτέρω χρέωση για τους συνδρομητές- στις 25 Δεκεμβρίου.