To Netflix "κλείδωσε" το θρίλερ The Guilty με τον Jake Gyllenhaal

Με τον Antoine Fuqua να σκηνοθετεί το remake του δανέζικου φιλμ
24 Σεπτεμβρίου 2020 13:50
To Netflix "κλείδωσε" το θρίλερ The Guilty με τον Jake Gyllenhaal

Το δίδυμο του "Southpaw" συνεργάζεται ξανά στη μεγάλη οθόνη. Ο λόγος για τον σκηνοθέτη Antoine Fuqua και τον υποψήφιο για Όσκαρ, Jake Gyllenhaal, ο οποίος θα πρωταγωνιστήσει στη νέα ταινία του σκηνοθέτη. Αυτή θα είναι το remake του δανέζικου θρίλερ δράσης του 2018 με τίτλο "The Guilty", το οποίο μάθαμε μέσα από το Deadline πως κατέληξε στα χέρια του Netflix.

Η δημοφιλέστερη streaming υπηρεσία απέκτησε τη διεθνή διανομή του εν λόγω φιλμ και μάλιστα λέγεται πως πλήρωσαν ένα σημαντικό ποσό, το οποίο ξεπερνά τα $30 εκατομμύρια, χωρίς καν να έχουν γίνει τα γυρίσματά της. Αυτά θα ξεκινήσουν προς το τέλος του 2020, ούτως ώστε η ταινία να βγει στο Netflix μέσα στο 2021. 

Στο The Guilty ο Gyllenhaal θα υποδυθεί έναν τηλεφωνητή της αστυνομίας ο οποιος δέχεται ένα τηλεφώνημα από μια αναστατωμένη γυναίκα που πέφτει θύμα απαγωγής και αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, βυθίζοντάς την παράλληλα στο χάος. Το σενάριο του remake έχει γράψει ο Nic Pizzolatto του True Detective οπότε προστίθεται ένα ακόμη "τικ" ποιότητας στην εν λόγω παραγωγή. 

Αξίζει να αναφέρουμε πως η αυθεντική δανέζικη βερσιόν σε σκηνοθεσία Gustav Moller έχει λάβει πολύ καλές κριτικές με το metascore της να βρίσκεται στο 83 και το IMDB score στο 7.5/10.