10 χρόνια από το Prisoners – Ο Hugh Jackman, ο αυτοσχεδιασμός του και ο ακλόνητος Paul Dano

Η ταινία του Denis Villeneuve έκανε πρεμιέρα το 2013
20 Σεπτεμβρίου 2023 20:25
10 χρόνια από το Prisoners – Ο Hugh Jackman, ο αυτοσχεδιασμός του και ο ακλόνητος Paul Dano

Πέρασαν κιόλας 10 ολόκληρα χρόνια από την πρεμιέρα της ταινίας Prisoners του θρυλικού σκηνοθέτη Denis Villeneuve. Η ταινία κυκλοφόρησε στις 20 Σεπτεμβρίου του 2013 με πρωταγωνιστές τους Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Viola Davis, Maria Bello, Paul Dano, Terrence Howard και άλλους.

Το Prisoners είχε περίπου 46 εκατομμύρια δολάρια budget και κατάφερε να γεμίσει τα ταμεία του με περισσότερα από 122 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Επίσης, θεωρείται από τις καλύτερες δραματικές ταινίες μυστηρίου εκείνης της χρονιάς -και όχι μόνο-, ενώ παράλληλα εκτός από τις πολύ θετικές κριτικές, ήταν υποψήφια και για ένα Όσκαρ.

Σε αυτό το άρθρο, λοιπόν, θα βρείτε μερικά facts που ίσως δε γνωρίζατε για το Prisoners και γιατί όχι, να βάλετε ξανά να παρακολουθήσετε αυτήν την σπαρακτική ιστορία του Aaron Guzikowski.

Σε περίπτωση που δεν έχετε παρακολουθήσει ακόμα την ταινία, η πλοκή της αναφέρει: Ο Κέλερ Ντόβερ αντιμετωπίζει τον χειρότερο εφιάλτη του κάθε γονιού. Η 6χρονη κόρη του και η φίλη της αγνοούνται και καθώς τα λεπτά μετατρέπονται σε ώρες, επέρχεται ο πανικός. Το μοναδικό στοιχείο είναι ένα ερειπωμένο RV, παρκαρισμένο μπροστά στον σπίτι του. Ο επικεφαλής της έρευνας, ντετέκτιβ Λόκι, συλλαμβάνει τον οδηγό, αλλά η έλλειψη στοιχείων οδηγεί στην απελευθέρωση του. Χωρίς να βλέπει φως από αλλού, ο Κέλερ αποφασίζει να πάρει το θέμα πάνω του. Μπροστά του, όμως, θα τεθεί ένα δυνατό ερώτημα: πότε ξεπερνάς τα όρια της επιδίωξης δικαιοσύνης και πότε φτάνεις στην παρανομία;

Ο Ryan Gosling θα ήταν ο Detective Loki

Σύμφωνα με το IMDB, ο Ryan Gosling, τον οποίο είδαμε πρόσφατα στην ταινία Barbie, θα έπαιζε τον ντετέκτιβ Loki, τον οποίο ρόλο πήρε φυσικά αργότερα ο Jake Gyllenhaal, αλλά όπως έδειξε η ιστορία, δεν πήρε τελικά το ρόλο. Ο Villeneuve και ο Gosling συνεργάστηκαν μαζί αρκετά αργότερα στο Blade Runner 2049.

Οι σκηνές της ταινίας που «κόπηκαν» ελαφρώς

Ο Σύνδεσμος Κινηματογράφου (MPAA) έδωσε βαθμολογία 18+ (NC-17) στην ταινία λόγω της θεματολογίας της, αλλά και για τις σκηνές βασανιστηρίων, οι οποίες κόπηκαν αργότερα κατά δύο καρέ, μαζί με κάποιες άλλες.

Η ταινία ήταν μεγαλύτερη σε διάρκεια

Σύμφωνα με τον σεναριογράφο, Aaron Guzikowski, το πρωτότυπο cut της ταινίας άγγιζε τις 3 ώρες.

Ο Jake Gyllenhaal για την προετοιμασία του ρόλου του

Ο διάσημος ηθοποιός, Jake Gyllenhaal, είχε δηλώσει παλιότερα ότι για να μπει στο πετσί του ρόλου του ντετέκτιβ, χρειάστηκε να παρακολουθήσει πάνω από 100 ώρες με πλάνα ανάκρισης της αστυνομίας.

Η εμβληματική σκηνή με το σφυρί στο μπάνιο

Θυμάστε όταν ο χαρακτήρας του Hugh Jackman επιτίθεται στον χαρακτήρα του Paul Dano με ένα σφυρί; Σε αυτή τη σκηνή ο Jackman σχεδόν αυτοσχεδίαζε, ενώ από την άλλη ο Dano ούτε καν τρόμαξε από τις φωνές του συμπρωταγωνιστή του.

Δεν υπάρχει τίτλους έναρξης η ταινία

Ναι, καλά διαβάσατε. Η ταινία δεν έχει τίτλους έναρξης. Το μόνο που φαίνεται στην πρώτη σκηνή είναι ο τίτλος της ταινίας σε ένα μαύρο φόντο.

Ο Hugh Jackman βρισκόταν από τις αρχές σε αυτό το project

Πριν γίνει η ταινία που γνωρίζετε, ο Hugh Jackman ήταν να παίξει στην ταινία, αλλά με σκηνοθέτη τον Antoine Fuqua. Τελικά είχαν αποχωρήσει και οι δύο από το project, μέχρι που μετά από χρόνια, ο Jackman επέστρεψε με τον Villeneuve να αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία.

Οι μητέρες της ταινίας

Οι δύο μητέρες της ταινίας ονομάζονται Nancy και Grace και αυτό ουσιαστικά παραπέμπει στην Nancy Grace, η οποία είναι μια παρουσιάστρια και σχολιάστρια αληθινών εγκλημάτων.