O Ben Affleck θα σκηνοθετήσει την ταινία για το πώς γυρίστηκε το "Chinatown"

Επιστρέφει εκεί όπου έχει διαπρέψει περισσότερο από ότι ως ηθοποιός
11 Αυγούστου 2020 12:24
O Ben Affleck θα σκηνοθετήσει την ταινία για το πώς γυρίστηκε το "Chinatown"

Ο Ben Affleck είναι από τις ιδιαίτερες και σπάνιες περιπτώσεις ηθοποιών που έγιναν ευρέως γνωστοί στο κοινό μέσω των ρόλων τους, όμως διέπρεψαν και σάρωσαν τα βραβεία αναλαμβάνοντας ρόλο πίσω από τις κάμερες. Ποιος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε ότι το "Argo" αναδείχθηκε η Καλύτερη Ταινία του 2012 στα Oscars με τρία βραβεία και επτά υποψηφιότητες, χωρίς ωστόσο η Ακαδημία να τιμά την εξαιρετική προσπάθεια του Affleck στη σκηνοθεσία, με μια υποψηφιότητα στην αντίστοιχη κατηγορία. 

Τώρα ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός και σκηνοθέτης, επιστρέφει εκεί όπου το άστρο του λάμπει περισσότερο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του THR, ο Affleck θα σκηνοθετήσει το The Big Goodbye για λογαριασμό της Paramount, στην οποία θα είναι παραγωγός μαζί με τον Lorne Michaels. 

Η ταινία θα χρονολογεί τα γεγονότα των γυρισμάτων του θρυλικού "Chinatown" του 1974 σε σκηνοθεσία Roman Polanski και πρωταγωνιστή τον Jack Nicholson, καθώς θα βασίζεται στο βιβλίο "The Big Goodbye: Chinatown and the Last Years of Hollywood" του Sam Wasson. Η περιγραφή του βιβλίου υπόσχεται μπόλικο χολιγουντιανό δράμα μπροστά και πίσω από τις κάμερες: 

"Αυτός είναι ο Jack Nicholson στο απόγειο των δυνάμεών του, ως ένας από τους πιο συναρπαστικούς αστέρες της εποχής του, ο οποίος ξεκινάει την μεγάλη του αλλά καταδικασμένη σχέση με την Anjelica Huston. Εδώ είναι και ο σκηνοθέτης Roman Polanski, ένας θηρευτής και θήραμα συνάμμα, που στοιχειώνεται από τον αποτρόπαιο θάνατο της γυναίκας του και επιστρέφει στο Los Angeles τον τόπο του εγκλήματος, εκεί όπου οι σπόροι της αυτοκαταστροφής του έχουν φυτευτεί. Εδώ είναι και η πυρετώδης διαπραγμάτευση του Robert "The Kid" Evans, ενός από τους πιο ολοκληρωμένους παραγωγούς. Εδώ είναι επίσης και το φημισμένο σενάριο του Robert Towne, που θεωρείται ευρέως ώς ένα από τα σπουδαιότερα πρωτότυπα σενάρια όλων των εποχών. Ο Wasson ξεφλουδίζει τον μύθο αυτόν για να αποδώσει τον πραγματικό απολογισμό αυτής της επιτυχίας."

Να θυμίσουμε πως η τελευταία σκηνοθετική προσπάθεια του Affleck ήταν το "Live By Night" του 2016 που απέσπασε χλιαρές κριτικές και πάτωσε στο box office. Είναι γνωστό πως αντιμετώπιζε τότε προβλήματα με το ποτό και λίγο καιρό μετά εισήχθη σε κλινική αποτοξίνωσης. Πρόσφατα έπαιξε στο Triple Frontier του Netflix, ενώ αυτόν τον καιρό συμμετέχει στα γυρίσματα του The Last Duel του Ridley Scott.