Οι ηθοποιοί που παραλίγο να παίξουν τον Black Panther αντί του Chadwick Boseman

Και οι δύο πήραν ρόλους στο MCU αργότερα
04 Ιουνίου 2020 19:24
Οι ηθοποιοί που παραλίγο να παίξουν τον Black Panther αντί του Chadwick Boseman

Η εισαγωγή του Black Panther στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel δε θα μπορούσε να είχε γίνει με τον πιο εμφατικό και επιτυχημένο τρόπο. Με τον T'Challa συστηθήκαμε στο Captain America: Civil War το 2016 και δύο χρόνια αργότερα πρωταγωνίστησε στο δικό του ομώνυμο φιλμ, το οποίο σκηνοθέτησε ο ταλαντούχος Ryan Coogler και κατάφερε να σπάσει τα ταμεία όπου κι αν προβλήθηκε, ξεπερνώντας τα $1.34 δισεκατομμύρια εισπράξεων. 

Δεδομένου του πόσο άρρητα συνδεδεμένος είναι ο ρόλος του Black Panther με τον Chadwick Boseman που τον υποδύεται, δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς έναν άλλον ηθοποιό στη θέση του. Όμως, όπως συμβαίνει σε τόσο μεγάλες παραγωγές, η casting διαδικασία είναι επίπονη και ο Boseman δεν ήταν το μόνο όνομα στη λίστα. Η ειρωνεία είναι πως οι δύο από τους τρεις ηθοποιούς που παραλίγο να παίξουν στη θέση του, τελικά βρήκαν το δρόμο τους στο MCU σε άλλους ρόλους. 

Ο πρώτος ήταν ο Adewale Akinnuoye-Agbaje, που το ελληνικό κοινό θα αναγνωρίζει ως τον Mr. Eko στη σειρά LOST. Είχε ένα σύντομο και μικρό ρόλο στο Thor: The Dark World και αργότερα έγινε μέλος του σύμπαντος της DC, καθώς υποδύθηκε τον Killer Croc στο Suicide Squad του David Ayer.

Έπειτα ήταν ο δις υποψήφιος για Όσκαρ, Djimon Hounsou των "Ματωμένο Διαμάντι" και "In America". Μπορεί να μην έπαιξε τον T'Challa όμως είχε τον δικό του ρόλο στο Guardians of the Galaxy ως Korath και στον οποίο επέστρεψε στο Captain Marvel. Όπως και ο παραπάνω υποψήφιος, έτσι και ο Hounsou μεταπήδησε στο DCEU όπου έπαιξε τον Wizard στο Shazam!

Η τελευταία επιλογή της Marvel -και ίσως η πιο ταιριαστή αμέσως μετά τον Boseman- ήταν ο Anthony Mackie. Πρόκειται για τον μετέπειτα Sam Wilson aka Falcon του MCU που πραγματοποίησε το ντεμπούτο το στο Captain America: The Winter Soldier και κατέληξε να παλεύει στο πλάι του Black Panther. 

Ο Mackie θα επιστρέψει ως Falcon στην σειρά του Disney+, The Falcon and the Winter Soldier, στο πλάι του Sebastian Stan ως Bucky Barnes.