Τώρα και ο σκηνοθέτης του Suicide Squad θέλει το δικό του... cut

O David Ayer ζήλεψε τον Zack Snyder
26 Μαΐου 2020 11:42
Τώρα και ο σκηνοθέτης του Suicide Squad θέλει το δικό του... cut

Τον Zack Snyder φαίνεται πως ζήλεψε ο σκηνοθέτης του Suicide Squad και μια online καμπάνια που στηρίζει την επανέκδοση του φιλμ ξεκίνησε στο Twitter. Έτσι μετά το #ReleaseTheSnyderCut του Justice League -το οποίο πέτυχε και θα δούμε την ταινία να επανακυκλοφορεί στο HBO Max- γεννήθηκε το #ReleaseTheAyerCut

Το θέμα πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις ειδικά όταν ο ίδιος ο David Ayer μπήκε στη συζήτηση μαζί με τον αρχισυντάκτη του Collider, Steve Weintraub. Ο τελευταίος υποστήριξε την ιδέα λέγοντας:

"Η έκδοση του Suicide Squad που είδαμε όλοι δεν ήταν η ταινία που ο Ayer ήθελε να κυκλοφορήσει. Με την δημοφιλία του superhero genre γιατί να μην παρουσιαστεί το δικό του cut στο HBO Max;"

Ο Ayer απάντησε λέγοντας πως θα ήταν ευκολότερο να ολοκληρωθεί το "Ayer Cut" μιας και οι σκηνές υπάρχουν ήδη και δεν χρειάζονται δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για να διορθωθούν:

Το δικό μου cut θα ήταν εύκολο να ολοκληρωθεί. Θα ήταν μια απίστευτα καθαρτική εμπειρία για εμένα. Είναι κουραστικό να σε πατάνε για μια ταινία που την...κούρεψε ο Έντουαρντ ο Ψαλιδοχέρης. Η ταινία που έκανα εγώ δεν την έχει δει ο κόσμος. 

Είναι αλήθεια πώς μετά την κυκλοφορία του Suicide Squad το 2016, ο σκηνοθέτης του "Fury" είχε δηλώσει δημόσια τη δυσαρέσκειά του για το πόσο άλλαξε η ταινία στο μοντάζ από αυτή που οραματίζοταν. Ακόμα βέβαια, το ενδεχόμενο ενός Ayer Cut είναι εντελώς θεωρητικό, αλλά ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις στον κόσμο του θεάματος, ειδικά μετά και την επισημοποίηση του Zack Snyder's Justice League. 

Αξίζει να αναφέρουμε πως την ίδια ώρα αναπτύσσεται το reboot/sequel με τίτλο The Suicide Squad, δια χειρός του σκηνοθέτη των Guardians of the Galaxy, James Gunn, ίσως περιπλέκει αρκετά την υπόθεση.