Οι δημιουργοί του Dune δούλεψαν ένα χρόνο για το «τέλειο» design των Sandworms

Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά…
20 Μαΐου 2020 12:21
Οι δημιουργοί του Dune δούλεψαν ένα χρόνο για το «τέλειο» design των Sandworms

Το νέο “Dune” βρίσκεται στα σκαριά εδώ και αρκετό καιρό δια χειρός Denis Villeneuve, ο οποίος μεταξύ άλλων μας έχει χαρίσει το εξαιρετικό Blade Runner 2049, ενώ ήταν και ο σκηνοθέτης στα Arrival και Sicario. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα παίρνουμε μια μικρή γεύση από την επερχόμενη reboot ταινία που είναι προγραμματισμένη να καταφθάσει τον Δεκέμβριο του 2020 (αν όλα πάνε καλά).

Τώρα, ο σκηνοθέτης έδωσε στη δημοσιότητα μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες που αφορούν το Dune. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά έχει δουλέψει με πολύ λεπτομέρεια για να κάνει «τέλεια» τα εμβληματικά πλάσματα, ονόματι Sandworms του πλανήτη Arrakis. Όπως είπε στο Empire, μαζί με την ομάδα παραγωγής πέρασαν ένα χρόνο κατανοώντας πώς ένα τέτοιο γιγαντιαίο πλάσμα θα λειτουργούσε σε ένα έρημο περιβάλλον για να αποκτήσει τη σωστή εμφάνιση.

Μαζί με την ομάδα παραγωγής μιλήσαμε για κάθε μικρή λεπτομέρεια που θα έκανε ένα τέτοιο θηρίο δυνατό, από την υφή του δέρματος, μέχρι τον τρόπο που ανοίγει το στόμα, έως το σύστημα για να φάει το φαγητό του.

Χρειάστηκε ένα έτος δουλειάς για να το σχεδιάσουμε και να βρούμε το τέλειο σχήμα που θα το έκανε να μοιάζει αρκετά προϊστορικό.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, τα sandworms παίζουν τεράστιο ρόλο στο σύμπαν του Dune. Κατοικούν σε ερήμους του πλανήτη Arrakis και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του πλανήτη που τον κάνουν μοναδικό.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Villeneuve επιβλέπει και το σενάριο μαζί με τους  Eric Roth και Jon Spaihts, ενώ μεταξύ άλλων το cast πλαισιώνουν οι Rebecca Ferguson, Timothée Chalamet, Zendaya, Dave Bautista, Jason Momoa και Oscar Isaac.