Επηρεασμένο από το "The Godfather" το νέο Dune του Denis Villeneuve

Σε "Michael Corleone" mode θα δούμε τον χαρακτήρα του Timothee Chalamet
19 Μαΐου 2020 10:19
 Επηρεασμένο από το "The Godfather" το νέο Dune του Denis Villeneuve

Οι πληροφορίες γύρω από το κινηματογραφικό reboot του Dune συνεχίζουν να έρχονται κατά ριπάς μετά και την πρώτη αποκάλυψή του. Τώρα μέσα από το περιοδικό Empire κυκλοφόρησε μια νέα φωτογραφία από την ταινία που έχει αναλάβει με περίσσιο μεράκι ο Denis Villeneuve και αποκαλύπτει ένα νέο στιγμιότυπο με τον πρωταγωνιστή, Timothee Chalamet στο ρόλο του Paul Atreides. 

 Πρόκεται για τον μεγαλύτερο ρόλο στην καριέρα του νεαρού και εξαιρετικά ταλαντούχου ηθοποιού, αφού μετά την υποψηφιότητα για Όσκαρ με το Call Me By Your Name, θα ηγηθεί για πρώτη φορά ένα μεγάλο franchise -και ένα project ρίσκο για την Warner Bros. Ο σκηνοθέτης της ταινίας, μάλιστα, συνόδευσε το παραπάνω στιγμιότυπο με μια πολύ ζουμερή δήλωση για τον χαρακτήρα του Chalamet, καθώς τον παρομοίασε με την άνοδο του Michael Corleone στην εξουσία στον θρυλικό "Νονό":

Ο Paul έχει μεγαλώσει σε ένα πολύ αυστηρό περιβάλλον που περιλάμβανε πειθαρχημένη εκπαίδευση, επειδή είναι ο γιος του Duke και μια μέρα θα πάρει τη θέση του. Αλλά όσο και να πρετοιμάζεται για τον ρόλο αυτόν, αναρωτιέται εάν αυτό είναι το όνειρό του. Αυτή είναι η αντίθεση του χαρακτήρα του. Σαν τον Michael Corleone στο 'The Godfather', ο οποίος είναι κάποιος με μια πολύ τραγική μοίρα που μεταμορφώνεται σε κάτι που δεν επιθυμούσε ποτέ να γίνει. 

Αξίζει να αναφέρουμε πως αυτό θα είναι το πρώτο μέρος της μοντέρνας αφήγησης του Dune δια χειρός του σκηνοθέτη των Arrival και Blade Runner 2049, καθώς ήδη έχει ξεκινήσει να γράφει το σενάριο για το "Part 2". 

Το DUNE αναμένεται στις σκοτεινές αίθουσες στις 18 Δεκεμβρίου του 2020.