Οι Ruth Wilson και Matt Bomer υπέγραψαν για τη συμμετοχή τους στο δράμα ‘The Book of Ruth’

Την τιμητική του εδώ θα έχει το έργο της Ruth Coker Burks στη μάχη κατά του AIDS
20 Φεβρουαρίου 2020 06:31
Οι Ruth Wilson και Matt Bomer υπέγραψαν για τη συμμετοχή τους στο δράμα ‘The Book of Ruth’

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Coming Soon, κυκλοφόρησε η είδηση ότι οι νικητές Χρυσής Σφαίρας, Ruth Wilson (The Affair, His Dark Materials) και Matt Bomer (The Normal Heart) αποτελούν πλέον μέλος του cast στο επερχόμενο δράμα The Book of Ruth του Michael Arden, με τους Rebecca Pollock και Kas Graham να έχουν προστεθεί ως σεναριογράφοι.

Το έργο εμπνέεται από τη ζωή και την προσφορά της Ruth Coker Burks, η οποία υπήρξε προσωπική φροντίστρια οροθετικών ατόμων αλλά και συνήγορός τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους ήδη από τη δεκαετία του 1980.

Ο ίδιος ο Arden δήλωσε χαρακτηριστικά πάνω στο όλο project: «Είναι μεγάλη τιμή και προνόμιο να αφηγηθώ αυτή τη σημαντική ιστορία για την ευθύνη που φέρει ένας άνθρωπος απέναντι σε έναν άλλον, ειδικότερα σε μία κρίσιμη περίοδο. Όντας gay, αισθάνομαι ότι είναι τόσο αναγκαία στην σύγχρονη εποχή η ιστορία της Ruth για την ενσυναίσθηση, δεδομένης μίας τεράστιας προκατάληψης και της αντιμετώπισης ενός τέτοιου «αντιπάλου». Είναι ζωτικής σημασίας να θυμόμαστε ότι χάσαμε μία ολόκληρη γενιά από το AIDS και ότι τόσο πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένης της Ruth, θυσίασαν την άνεση, την θέση και τα προς το ζην τους κατά τη μετάδοση αυτής της επιδημίας».

Η πλοκή θα τοποθετείται χρονικά το 1983, όταν η Burks (Wilson) είναι μία εργαζόμενη γυναίκα με πολύ εργασιακό φόρτο, αφοσιωμένη στη δουλειά της και την 6χρονη κόρη της, Jessica. Στη γειτονιά της μετακομίζει ένας νέος, γοητευτικός άνδρας (Bomer) από τη Νέα Υόρκη ο οποίος άλλαξε τόπο κατοικίας για να βοηθηθεί στο να ξεπεράσει την απώλεια του συντρόφου του ο οποίος απεβίωσε λόγω AIDS. Έκτοτε, η Burks αποφασίζει να ενεργοποιηθεί και να μάθει περισσότερα πάνω σε αυτή τη νόσο συμβάλλοντας όσο καλύτερα μπορεί στον περιορισμό της και στην φροντίδα των φορέων της. Τριάντα χρόνια μετά εξακολουθεί να μένει πιστή στον σκοπό της και να αφυπνίζει ολοένα και περισσότερους πολίτες να δραστηριοποιηθούν πάνω στο θέμα για να συνεισφέρουν στην εξάλειψη του στίγματος που συνοδεύει συχνά την ασθένεια αυτή.

Τα γυρίσματα του The Book of Ruth αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα σε αυτόν τον χρόνο.